Hlavní obsah

Cipro. Pešice. Povede Jihočechy některý z matadorů?

České Budějovice

Až zítra ráno vyřknou jméno nového kouče, nástupce o víkendu odvolaného Luboše Urbana. Vedení fotbalistů Českých Budějovic v úterý představí složení celého nového realizačního týmu. Mezi kandidáty na post hlavního trenéra jsou zvučná jména. Ve hře je podle všeho i František Cipro. Sedmašedesátiletý trenér už Dynamo dvakrát vedl, naposledy v roce 2012. Spekuluje se také o Jiřím Lerchovi či dalším trenérském mazákovi Josefu Pešicem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér František Cipro

Článek

Dynamo podle dostupných zpráv stále uvažuje i o variantě s dvěma trenéry. "Favoritem jsou dvě jména. Chceme je spojit v jeden celek. Pokud to dopadne, budu za to obrovsky rád," sdělil generální manažer klubu Martin Vozábal Českobudějovickému deníku, ale konkrétní jména neprozradil.

Jedním z kandidátů by mohl být Cipro. Dalším Pešice, který na konci předloňského roku dočasně trénoval českou reprezentaci předtím, než ji převzal nynější kouč Pavel Vrba.

Urban byl překvapivě odvolán už po druhém jarním kole. Jeho svěřenci nejprve na úvod vysoko podlehli na hřišti vedoucí Plzně 0:6 a v sobotu v přímém souboji dvou týmů hrajících o záchranu doma nestačili na Brno (1:3). V tabulce jsou čtrnáctí s tříbodovým náskokem na předposlední Liberec.

Urban na lavičce Dynama vydržel téměř čtrnáct měsíců. Tým převzal loni v lednu a díky skvělé jarní sezoně s ním postoupil do ligy. V nejvyšší soutěži Jihočeši na podzim uhráli osmnáct bodů, ale jarní část jim zatím nevychází.

Reklama

Související témata: