Hlavní obsah

Ostravský Baník slevil. Chce po městu „jen“ 8 miliónů na půl roku

Fotbalový klub Baník Ostrava nebude na středečním jednání zastupitelů města žádat dodatečně schválení dotace v oblasti vrcholového sportu pro rok 2015, kterou mu rada města odmítla kvůli neuhrazeným závazkům udělit. Baník naopak požádal o mimořádnou osmimiliónovou dotaci na výchovu mládeže pro první polovinu roku 2015.

Foto: Aleš Krecl

Fotbalisté Baníku Ostrava na tréninku

Článek

„Skokové snížení dotace o 16 miliónů korun by mělo za následek razantní omezení činnosti mládežnických kategorií. Proto jsme primátorovi města v žádosti přesně specifikovali, na které činnosti v oblasti výchovy mládeže budou finanční prostředky účelově použity. Po standardních procedurách by se touto žádostí měli zastupitelé zabývat na svém dubnovém zasedání," uvedl mluvčí FC Baník Ostrava Jaroslav Baďura

Vedení Baníku podle něj přivítalo, že se v minulých dnech zahájil věcný dialog o celkové budoucí koncepci spolupráce města a klubu. „Věříme, že v nejbližších měsících najdeme shodu na této koncepci tak, aby korespondovala s principy spolupráce Statutárního města Ostravy s ostatními významnými sportovními kluby v Ostravě, jako HC Vítkovice STEEL, BK NH Ostrava, DHC Sokol Poruba či VK Ostrava," dodal Baďura.

Ostravští radní před pár týdny zamítli udělení šestnáctimiliónové dotace, protože klub nesplnil podmínku, že nesmí mít vůči městu dluh. Dlužil však přes 800 tisíc na nájemném za stadión Bazaly, který před necelými dvěma roky vedení Ostravy od klubu koupilo za 115 miliónů a zachránilo ho tak před hrozícím vyloučením z fotbalové asociace.

Reklama

Související témata: