Hlavní obsah

Plzeň má jen osm borců. Vyprodané utkání se Slavií zrušila infekce řádící v kádru Viktorie

Plzeň/Praha
Aktualizováno

Bitva lídra fotbalové ligy z Plzně s na jaře dosud rovněž neporaženou Slavií, která se měla v sobotu večer uskutečnit na západě Čech, byla kvůli respirační virové infekci v kádru Viktorie odložena. O náhradním termínu duelu, který byl téměř vyprodán, bude rozhodnuto v nejbližších dnech.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté Plzně se potýkají s infekčním onemocněním, zápas se Slavií nemohou odehrát.

Článek

„V tuto chvíli leží s infekční nákazou deset fotbalistů Viktorie. Příznaky choroby se u některých hráčů objevovaly již během nedělního utkání v Hradci, v následujících dnech se přes veškerou snahu nepodařilo infekci zastavit," komentoval situaci Pavel Pillár, tiskový mluvčí Plzně.

„Situace vyvrcholila během středy, kdy měl trenér Koubek na tréninku k dispozici pouze 8 fotbalistů. I u těch se navíc objevují počáteční příznaky infekce," naznačil Pillár, že nemoc v kádru Viktorie zdaleka není na ústupu.

Ředitel oddělení TOP soutěží Fotbalové asociace České republiky Tomáš Bárta rozhodl o odložení duelu na základě závěru protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje.

Fotbalisté netrénují vůbec

Kompletní kádr prvního týmu Západočechů se na základě rozhodnutí hygienické stanice nesmí účastnit jakýkoliv hromadných akcí. Toto rozhodnutí je platné do odvolání odpovědnými orgány. „Viktoria v tuto chvíli přerušila veškerý tréninkový proces A týmu, který bude obnoven až po odeznění infekce," potvrdil Pillár.

V průběhu středy, kdy bylo o odložení utkání rozhodnuto, byl stadión Západočechů prakticky vyprodaný. K mání bylo už jen přibližně 200 vstupenek. „Situace nás velmi mrzí právě s ohledem na fanoušky obou klubů. Kapacita Doosan Areny byla prakticky vyprodána, očekával se velký fotbalový svátek. Příznivce budeme o aktuálním dění informovat také v následujících dnech, nicméně základní princip je daný. Všechny zakoupené vstupenky budou platné pro náhradní termín duelu, jehož stanovení je otázkou nejbližších dnů," komentoval situaci Pillár.

Příznivci, kteří nebudou mít šanci v náhradním termínu do Štruncových sadů dorazit, se nemusí obávat. „Pokud fanouškům se zakoupenou vstupenkou nebude nový termín utkání vyhovovat, dostanou možnost vrátit zakoupený lístek a získat zpět své peníze," ujistil Pillár.

Utkání se mělo hrát od 20:15 v přímém přenosu ČT sport. Místo něj byl na večerní "televizní" termín přeložen duel Liberec - Teplice, který měl podle původního rozpisu začít v 17:00.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články