Hlavní obsah

Disciplinárka začala řešit chování diváků v Ostravě a na Slavii

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR na dnešním zasedání začala řešit výtržnosti části diváků v utkání 18. ligového kola mezi Ostravou a pražskou Spartou a po něm. Komise také zahájila řízení s pražskou Slavií rovněž kvůli chování části příznivců v zápase s Teplicemi.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Příjezd fanoušků pražské Sparty na ligové utkání s ostravským Baníkem

Článek

Policii po rizikovém duelu mezi Ostravou a Spartou zajistila 54 lidí. Příznivci hostů napadli při odchodu ze sektoru po utkání pořadatele, z nichž jeden skončil po zásahu slzným plynem do obličeje v nemocnici. Chuligáni zcela zdemolovali záchody, poničili elektrický rozvaděč, ploty a napáchali celkovou škodu ve výši 30 tisíc korun. Následně od slezského klubu dostali pětiletý zákaz vstupu na domácí zápasy Baníku.

"V okamžiku, kdy fanoušci opouštěli sektor hostů, napadli u východu pořadatelskou službu, přitom zranili tři členy ostrahy, zapalovali pyrotechniku, navíc poškodili elektrický rozvaděč a oplocení," řekl velitel policejního zásahu Tomáš Rychtar.

Disciplinárka dnes také zastavila činnost na jedno kolo za čtyři žluté karty Jiřímu Krejčímu z Jihlavy, teplickému Jakubu Horovi, slávistům Karlu Pitákovi s Vukadinem Vukadinovičem, sparťanovi Marku Matějovskému a ostravskému Ondřeji Sukupovi.

Reklama