Hlavní obsah

Chci znovu zažít evropské poháry, netají Hora teplické ambice

Teplice

Fotbalový univerzál Jakub Hora se po svém zimním příchodu do Teplic okamžitě zařadil mezi základní stavební kameny mužstva. Zápas s Baníkem Ostrava rozhodl vítězným gólem na 1:0. Nastoupil na postu krajního záložníka a o týden později na půdě pražské Slavie zvládl i roli pravého obránce. Takže se naskýtá otázka, jakou pozici mu svěří nový teplický trenér Petr Rada při sobotním severočeském derby v Liberci? „Hlavně chceme uhrát úspěšný výsledek,“ říká Hora v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Teplický Jakub Hora (vpravo) se snaží sebrat míč slávistickému útočníkovi Milanu Škodovi.

Článek

Vraťme se ještě k vašemu přestupu v rámci první ligy. V jakém rozpoložení jste opouštěl Dynamo České Budějovice po skončení hostování z Plzně?

Budějovičtí si mě mohli udržet, kdyby mě vykoupili z Plzně. Ale věděli, že mám vyšší ambice a že odchod do Teplic beru jako krok dopředu. Bylo to férové. Myslím, že jsem na jihu Čech odvedl dobrou práci a Budějovičtí mi nedělali problémy.

Jak zatím hodnotíte ze svého pohledu probíhající ligovou sezónu?

Na jejím začátku jsem si vytkl za cíl dát pět gólů. To jsem už splnil, protože ke čtyřem v budějovickém dresu z podzimu jsem přidal hned v úvodu jara svůj první za Teplice. Pět branek je tak mým maximem v sezóně, ale určitě se s tím nespokojím. Vždyť se jaro teprve rozbíhá a do konce ligy zbývá spousta kol. Chci vstřelit pořád víc gólů, třeba osm. Když jich bude celkově deset, jen super. (úsměv)

Můžete prozradit, jaká největší motivace vás žene vpřed?

S Plzní jsem získal titul, i když jsem tam byl jen půl roku v mistrovské sezóně. A do Teplic jsem přišel proto, abych hrál evropské poháry. Chci to zažít znovu. S Plzní jsem poznal, jaké to je měřit se s AC Milán, nastoupil jsem doma i proti BATE Borisov. V Barceloně jsem byl na tribuně. Teplice a poháry, to je ještě daleká cesta, ale když se naskytne šance, tak proč to nezkusit.

Už jste se adaptoval v teplickém prostředí?

Pocházím z nedalekého Mostu, dojíždění není zátěží. Už v mládí jsem měl nabídky z Teplic a teď to vygradovalo. Mužstvo táhnou zkušení hráči v čele s Vachouškem a Ljevakovičem a nevidím žádný problém. Momentálně se soustřeďujeme na zápas v Liberci, kde chceme uspět.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články