Hlavní obsah

Sparta - Dukla 3:0Sparta se Dukle revanšovala a odpočívající Plzeň dotáhla, do Jablonce však pojede bez opor

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Štetina (vlastní) 1 : 0
45. Dočkal (penalta) 2 : 0
57. Krejčí 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Podzimní porážka na Julisce je bude mrzet možná až do konce soutěže, v jarním derby se však pražskému soupeři revanšovali. Fotbalisté Sparty vyhráli v utkání 19. kola Synot ligy nad Duklou 3:0 a bodově se dotáhli na vedoucí Plzeň, jejíž duel se Slavií byl odložen. Letenští však pro příští zápas v Jablonci přišli o vykartované Brabce, Costu a možná i zraněného Kadeřábka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Pavel Kadeřábek oslavuje gól na 1:0 proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Letenští si museli poradit bez vykartovaného Matějovského a v záloze dostal Mareček přednost před zimní posilou Shalou. Dukla byla smělým hostem, již v 6. minutě Štěcha prověřil Karavajev a po následném rohu měl šanci Matěj Hanousek.

Teprve poté jako by Spartě došlo, že Plzeň má volno a je třeba se na ni bodově dotáhnout. Pár rychlých akcí sice předvedla, k otevření skóre však přišla bez předchozího tlaku. O všechno se postaral agilní bek Kadeřábek. V plné rychlosti si obhodil Matěje Hanouska, poslal míč směrem na bránu a Štetina ho v nouzi poslal do vlastní sítě.

Kadeřábek se ovšem při gólové situaci zranil a brzy musel opustit hřiště, takže Albánec Shala se na trávník přece jen dostal. Dukla měla přichystanou odpověď, do šance se z křídla řítil Berger, který rozhodl podzimní vzájemný duel na Julisce, ale tentokrát mu skvělým zákrokem pokazil radost brankář Štěch. Letenské ztráty ovšem pokračovaly, po půlhodině se pro klíčový duel v Jablonci vyžlutil stoper Brabec.

Sparta šla nakonec do kabin s dvoubrankovým náskokem. Mareš totiž ve zdi při Váchově přímém kopu zahrál rukou a kopala se penalta. Dočkal ji na rozdíl od Lafaty v minulém kole v Ostravě proměnil.

Akcie týmu z Julisky tím pádem definitivně poklesly. A když se Krejčí po přestávce individuálně prosadil v šestnáctce a prostřelil Radu potřetí, bylo rozhodnuto. Letenští už pochopitelně začali myslet na klíčovou bitvu v Jablonci, takže poslali na hřiště rozehrát Kováče, jenž bude muset Brabce na Střelnici zastat. A to si nesmyslnou osudovou kartu nechal dát ještě Costa, takže i on bude obhájci titulu v Jablonci chybět...

Fotbalová Synot liga - 19. kolo:
Sparta Praha - Dukla Praha 3:0 (2:0)
Branky: 17. vlastní Štetina, 45. z penalty Dočkal, 57. Krejčí. Rozhodčí: M. Paták - Pelikán, Jiřík. ŽK: J. Brabec, Costa - Matěj Hanousek, Jeřábek, Jakub Mareš, Považanec. Diváci: 8631.
Sparta: Štěch - Kadeřábek (25. Shala), J. Brabec, Holek, Costa - Vácha, Mareček (62. Kováč) - Kadlec, Dočkal, L. Krejčí (74. Konaté) - Lafata. Trenér Lavička.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon (78. Kluk), Marek Hanousek (64. Tetour) - Berger (87. Dergačev), Jakub Mareš, Čajič. Trenér Kozel.
Fotbalová Synot liga - 19. kolo:
Pátek
Brno - Ostrava 0:0
Sobota
Mladá Boleslav - České Budějovice 4:1
Bohemians 1905 - Příbram 3:1
Jihlava - Jablonec 1:1
Slovácko - Hradec Králové 0:1
Liberec - Teplice 0:2
Neděle
Sparta - Dukla 3:0
Branky: 17. Štetina (vlastní), 45. Dočkal (z pen), 57. Krejčí
Odloženo
Plzeň - Slavia

Reklama

Související témata: