Hlavní obsah

Jablonec zdolal Příbram díky Šenkeříkově trojboji

Fotbalisté Jablonce v neděli zvítězili nad druhým týmem tabulky Příbramí 3:1. Hrdinou zápasu 6. kola Gambrinus ligy byl domácí útočník Zdeněk Šenkeřík, který jeden gól sám dal, na jeden přihrál a jeden byl vlastní po jeho centru. Útočník, který po předloňském přestupu z Bohemians dlouho zůstával za očekáváním, se letos rozstřílel a už má na kontě čtyři góly.

Článek

Nejdřív se ale ukázal coby nahravač. Hušek jej vyslal dopředu po levém křídle, Šenkeřík odcentroval na Klapku, jeho hlavičku brankář Pařízek vyrazil před sebe a střelec dokopl míč zblízka do sítě. V dalším průběhu prvního poločasu se hrál svižný líbivý fotbal s nebezpečnými akcemi na obou stranách. V 15. minutě byl Huškův zákrok na Kolouška posouzen jako faul a sám postižený zahrával přímý kop. Z 25 metrů těsně minul domácí branku.

Pak Příbram kopala roh a všichni její hráči kromě brankáře se vysunuli na útočnou polovinu. Jablonečtí rohový kop odvrátili a vyslali dlouhým pasem na zteč Šenkeříka, proti němuž musel brankář Pařízek vyběhnout téměř na středový kruh a požár uhasil. Agilní Šenkeřík pak obešel dva protihráče, ale sólovou akci zakončil střelou těsně mimo.

Pak se znovu vytáhl Pařízek, když chytil parádní Smíškovu hlavičku k tyči. Šest minut před přestávkou Čupr vysunul Straceného, jehož pohotovou ránu zpacifikoval brankář Špit. Záhy však kapituloval. Kapitán Příbrami Otepka našel u postranní čáry Buryána, jehož rána z úhlu brankáře Špita překvapila a bylo vyrovnáno 1:1.

Udeřilo na druhé straně

V úvodu druhé půle musel výpad Mendyho řešit Špit pádem pod nohy francouzského útočníka Příbrami. Udeřilo ale na druhé straně. Šenkeřík nacentroval míč, když si předtím šikovně obhodil Čupra a obránce hostů Formánek si míč nešťastně hlavou usměrnil do vlastní sítě - 2:1. O dvě minuty později se stejná dvojice utkala znovu a znovu to dopadlo pro Příbram špatně. Odkop příbramského obránce se od jabloneckého útočníka odrazil obloučkem za Pařízkova záda do sítě a bylo to 3:1. Krátce poté musel Šenkeřík odstoupit pro lehký výron v kotníku.

Jednu z dalších slibných útočných akcí Jablonce zastavili rozhodčí nevídanou chybou. Asistent Hojsík odmával a hlavní Šedivý odpískal ofsajd po autovém vhazování. Jablonec se trochu zatáhl do obrany, ale Příbram z toho vytěžila jen několik rohů. Nejblíže ke snížení byla v 82. min., když nejprve hlavičku Mendyho vyrazil Špit na desátý příbramský roh a po něm Navrátil zblízka nepropasíroval míč do sítě. Posledním hezkým momentem rušného zápasu byla Weberova bomba z dálky do šibenice, kterou Pařízek odvrátil na roh.

Reklama

Související témata: