Hlavní obsah

Doma je remíza málo, litoval po utkání s Baníkem zahozené šance brněnský stoper Schuster

Úroveň zápasu zaostala za báječnou kulisou na brněnském stadiónu. Fotbalisté Zbrojovky měli v bezgólové předehrávce 19. kola nejvyšší soutěže s Ostravou k vítězství blíž, ale brankář Baníku Pavlenka hned v úvodu stihl doběhnout Moukanzův lob a v 67. minutě vyškrábl konečky prstů míč po Schusterově hlavičce nad břevno. Brňané byli v moravské bitvě ofenzívnější, avšak v dalších nadějných střeleckých příležitostech mířili nepřesně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Donnell Moukanza z Brna a Milan Jirásek z Ostravy (dole) v utkání 19. kola Synot ligy.

Článek

„Do soupeřovy šestnáctky přilétl dobrý centr, snažil jsem se usměrnit balón na zadní tyč. Scházelo pár centimetrů. Velká škoda, ke třem bodům jsme měli blíž než Baník. Remíza doma je pro nás v boji o záchranu málo," mínil stoper Zbrojovky Aleš Schuster. Uznal, že velkého množství zajímavých situací před brankami se diváci nedočkali. „Oba týmy šly do zápasu s cílem především uhájit čisté konto. Důsledná obrana převážila nad útočnou snahou," všiml si.

Ostravský záložník Davor Kukec prozradil, že před utkáním myslel na tři body. „Jenže jsme si pořádně nepřihráli a skoro vůbec nám nevycházely standardky. Musíme tedy být spokojeni i s plichtou," připustil. „Byl to těžký zápas, bylo vidět, že Zbrojovce teče do bot. Docela dlouho trvalo, než jsme se dostali k naší hře a její tlak eliminovali," přemítal Kukec.

Fanoušci Baníku opět spílali vedení

Trenér Baníku Petr Frňka souhlasil, že jeho tým notně zaostal za výtečným výkonem v minulém kole proti Spartě. „Mnohem víc jsme chybovali. Mrzí mě, že se často o to ani nepřičinil soupeř. Zkažených přihrávek bylo příliš. Naštěstí jsme těch pár šancí, do nichž se Brno dostalo, bez úhony přečkali," oddechl si.

Kouč Zbrojovky Václav Kotal litoval, že jeho hráči neměli v soupeřově velkém vápně víc klidu. „Už podruhé jsme na našem hřišti neskórovali, a tak musíme být rádi, že jsme tentokrát ani my neinkasovali. Zahráli jsme ovšem mnohem líp než před dvěma týdny v jarní premiéře s Duklou. Přestože nad domácí remízou moc jásat nemůžeme, zdá se, že se postupně zlepšujeme. Musíme ovšem tvrdě pracovat dál," určil Kotal.

Baník přijela do Brna podpořit ze severu Moravy početná kolonie fanoušků. Svoje mužstvo po celý zápas vydatně povzbuzovali, zároveň ale dali i několika transparenty najevo značnou nespokojenost s počínáním klubového vedení.

Reklama

Související témata: