Hlavní obsah

Branka navrátilce Fořta rozhodla o výhře Slavie nad Zlínem

Druhé vítězství v sezoně vybojovali fotbalisté Slavie Praha v dnešním zápase 6. ligového kola se Zlínem, ale svým výkonem opět nepřesvědčili. V sotva průměrném souboji rozhodl o tříbodovém zisku v nastavení prvního poločasu Fořt, který se do sestavy vrátil z B mužstva, kam byl za porušení disciplíny přeřazen.

Článek

Stále s velkou marodkou, na níž jsou Švec, Holeňák, Černý a Gedeon, navíc bez potrestaného Suchého, se musel v souboji se Zlínem vypořádat trenér domácích Karel Jarolím. Zlín bránil mnohem úporněji než pohárový soupeř z Corku a domácí těžko hledali cestu, jak zlínskou obranu překonat. Slavia sice byla častěji na polovině soupeře, ale její snaha většinou končila ještě daleko před hranicí velkého vápna.

Až ve 21. minutě ukázal Piták způsob, jak uspět. Z první přihrál na Vlčka, ten technicky vystřelil bez přípravy, ale nad. Teprve po půlhodině se diváci dočkali první střely na branku, s ranou Hrdličky si však gólman Baránek hravě poradil. Jeho spoluhráči jakoby snad ani branku dát nechtěli.

I když se jim několikrát otevíral prostor pro brejky, tak vepředu zůstával zcela osamocený Kraus, který pro domácí obranu neznamenal větší nebezpečí. Nejhezčím momentem prvního poločasu byly nůžky Pitáka, míč však šel těsně nad břevno.

Když se zdálo, že poločas skončí bez branek, dostal se k míči Fořt, nejdříve sice promáchl, ale hosté míč neodkopli a domácí útočník otevřel skóre. Byla to první branka útočníků Slavie v tomto ročníku. Ještě před odchodem do kabin mohl přidat druhý gól Hrdlička, když mu míč sklepl Fořt, ale střelu v gólové pozici poslal do brankáře.

Po přestávce se Pražané přece jen k zakončení dostávali častěji, ale mušku měli vychýlenou. V 55. minutě se míč dostal ke zcela volnému Šventovi, ten však zbrkle v jasné pozici přestřelil. Vlčkovu střelu z otočky v pohodě chytil Baránek a Hrdlička hlavičkoval místo do odkryté branky vedle. Po ojedinělém protiútoku mohli hosté vyrovnat: Bačovu tečovanou střelu vykopl z brankové čáry Zábojník.

Další šanci vypracoval Vlček, který vybojoval u brankové čáry míč, ale Jarolím s ní naložil darebně: z osmi metrů poslal míč do náruče Baránkovi. Na druhé straně nepřekvapil Kozáčika propagační střelou Pikl, a tak Slavia toporně doklopýtala ke tříbodovému zisku.

Slavia Praha - Tescoma Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 45.+1 Fořt. Rozhodčí: Paták - Chytil, Večeřa. ŽK: Krajčík - Vrtělka. Diváci: 2514.
Sestavy:
Slavia: Kozáčik - Krajčík, Latka, Zábojník, Hubáček - Piták (46. Kratochvíl), L. Jarolím, Hrdlička, Švento - Fořt (69. Pešír), Vlček (90. Janda). Trenér: K. Jarolím.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Švach, Červenka - Zapletal (67. Janíček), Pikl (81. Opiela), Vrtělka, Činčala (56. Bača), Lukaštík - Kraus. Trenér: Blaha.

Reklama

Související témata: