Hlavní obsah

Křetínský: Hřebíkův vyhazov ani pokuty hráčům nechystám

Karel FeltSport.czPrávo

Mizérie fotbalové Sparty trvá. Úřadující mistr v sobotu nezlomil prokletí stadiónu v Uherském Hradišti, znovu nevstřelil Slovácku gól a prohrál 0:2. Jak z krize ven? Šéf Sparty Daniel Křetínský každopádně nehodlá situaci řešit trenérskou výměnou. "I když se to nabízí a je to nejjednodušší krok," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Místopředseda představenstva Sparty Daniel Křetínský (vlevo) a nový trenér klubu Jaroslav Hřebík po podpisu smlouvy.

Článek

Jak jste spokojen s dosavadními výsledky Sparty a předvedenou hrou? Nejsem pochopitelně spokojen s výsledky ani s hrou. Nedokážeme si poradit s tím, co na nás soupeři hrají. Měli bychom je s tímto mužstvem přehrávat. K zápasu se Slováckem ale musím spravedlivě doplnit, že jsme byli po těžkém středečním utkání s Ajaxem a chyběli nám čtyři hráči základní sestavy -Hašek, Sivok, Zelenka a Slepička.

Z tribuny v Uherském Hradišti jste spěšně odešel pár minut před koncem zápasu. To jste byl tak rozladěný? Kdepak, důvod byl úplně jiný, čistě organizační. Chtěl jsem se vyhnout hromadnému odjezdu fanoušků a automobilů ze stadiónu a okolí, spěchal jsem do Prahy. Odcházel jsem po obdržení druhého gólu, výsledek zápasu byl v ten moment bohužel už jasný.

Přiznal jste, že nejste spokojen s předváděnou hrou a výsledky. Budete situaci řešit vyhazovem trenéra Hřebíka? Vyhazov trenéra Hřebíka v žádném případě nechystám.

To necháte situaci běžet takto dál? Určitě ne! Podle mne změna trenéra nebo zásah do realizačního týmu nejsou v tuto chvíli tím optimálním řešením. I když se to nabízí a je to nejjednodušší krok. Víte, můj pohled je takový, že musíme vycházet z příčin našich obtíží. Ty já zatím neznám úplně přesně, ale vím, v jaké oblasti se vyskytují. Jsou v tom, že se hráčům, zejména některým, na hřišti plně nedaří plnit pokyny trenéra - pokud jde o taktiku i konkrétní povinnosti. Ve fázích zápasu, kdy se hráčům pokyny trenéra plnit daří, je naše hra velmi dobrá.

Měnit za tohoto stavu věcí trenéra se mně zdá být laciné a nesprávné, protože to vůbec nemusí odstranit příčinu problémů. Za plnění pokynů trenéra totiž nenese odpovědnost jen on sám, ale i hráči. Příčin, proč se to plně nedaří, je určitě více. Velký psychický tlak ve Spartě, na který nově příchozí hráči nejsou zvyklí, je jen jednou z nich a také se týká jen některých hráčů.

Myslíte, že v tomto složení mužstva a realizačního týmu může dojít ke změně? Jsem přesvědčen, že tento realizační tým i mužstvo mají sílu na to, aby situaci sami změnili. Věřili jsme, že to přijde už v sobotu, chtěli jsme zlomit nešťastnou sérii v Uherském Hradišti. Nevyšlo to. Budeme se ve vedení klubu snažit, aby ke změně herního projevu a výsledků došlo jinou cestou.

Řekl jste, že za špatnou situaci mohou i hráči, neuvažujete o pokutách? Trestat mužstvo plošně by také nebylo v tuto chvíli tím správným řešením. Ani tento krok nechystám. Rozhodně jsem nechtěl říct, že hráči se nesnaží nebo nebojují, přesněji drtivá většina z nich. Skutečně jsem přesvědčen, že naše problémy překonáme, a ke změně dojde i bez kroků, o nichž jste hovořil. Věřím, že tento tým - myslím hráčský i realizační - je silný a kvalitní a všem to dokáže.

Reklama

Související témata: