Hlavní obsah

Slovácko - Hradec 0:1Fotbalisté posledního Hradce nečekaně zvítězili na Slovácku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Čermák 0 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté posledního Hradce Králové vyhráli v 19. kole první ligy na Slovácku 1:0. Jedinou branku vstřelil už v 7. minutě Aleš Čermák a velký podíl na prvním vítězství na soupeřově hřišti v sezoně měl také brankář Tomáš Koubek. Hosté se tak s patnácti body dotáhli na předposlední Liberec, který má však večerní zápas s Teplicemi k dobru. Na příčky zajišťující záchranu ztrácí Hradec tři body.

Článek

Hradec začal nebojácně a snaha o otevřenou partii mu vynesla nečekaně rychle úvodní branku. Po zpětné narážečce Dvořáka zcela volný Čermák technickou střelou levačkou k tyči překonal brankáře Heču. Slovácko gól zaskočil a navzdory územní převaze se v úvodních dvaceti minutách nedostalo k slibnějšímu zakončení.

Tlak domácích ale narůstal a s ním i střelecké příležitosti. Hlavní překážkou Slovácka byl však hradecký brankář Koubek, který postupně kryl hlavičky Šumolikoského i Doška a také střely Trávníka s Kaloudou.

Navzdory pokračujícímu tlaku držela i hostující obrana, která soupeři nenabídla žádnou chybu k vyrovnání. K zakončení se Hradec moc nedostal, teprve v závěru poločasu se ve střelecké pozici ocitl Čermák, ale jeho pokus těsně minul branku.

Také po změně stran se většinou hrálo pouze na hostující branku, ale místy až drtivá převaha Slovácka k vyrovnání nevedla. Hru domácích navíc s přibývajícími minutami poznamenala zvyšující se nervozita, která měla za následek nepřesnosti v kombinaci.

Hradec naopak chytře a obětavě bránil a ještě stačil zahrozit několika protiútoky do otevřené obrany Slovácka. Šest minut před koncem mohli zvýšit náskok Malinský a dvakrát Vaněček, ale jejich sólové útoky přes celé hřiště kryl domácí brankář Heča.

Slovácko tak doma prohrálo pátý zápas za sebou, Hradec naopak ukončil desetizápasové čekání na výhru venku a připsal si cenné body v boji o záchranu.

19. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Hradec Králové 0:1 (0:1)
Branka: 7. A. Čermák. Rozhodčí: Jílek - Urban, Vaňkát. ŽK: Košút, Heča - P. Černý, Štípek, A. Čermák. Diváci:3954.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Hlúpik, Kalouda, Trávník, Kerbr (56. Diviš) - Došek. Trenér: Habanec.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Rolko, Chleboun, P. Mareš - P. Černý - Štípek (71. Halilovič), Trubač (60. Vaněček), A. Čermák, Malinský (87. Shejbal) - P. Dvořák. Trenéři: Barborík a Pilný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava