Hlavní obsah

Pivarník chtěl předejít hádce á la Balotelli, exekutora ale zvolil špatně. Asi si dám postih, smál se kouč

Byl to klíčový moment zápasu. V 50. minutě za stavu 1:1 byl vyloučen kapitán Příbrami Tomáš Zápotočný, Bohemians 1905 navíc dostali výhodu penalty. O míč byla sháňka. Vzal si ho obligátní exekutor Josef Jindřišek, jenže kopat chtěl i Marek Jarolím. Z lavičky Klokanů však přišel důrazný pokyn: kopat bude Jarolím. Jenže ten selhal... Nakonec však domácí přesilovku dvakrát využili a po osmi kolech zvítězili (3:1).

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Matúš Mikuš (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Bohemians 1905 z gólu proti Příbrami.

Článek

„Ano, při penaltě to bylo moje špatné rozhodnutí. Musel jsem to říct tvrdě, aby se tam nedohadovali," podotkl trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník. Spory o zahrávání penalt nejsou v poslední době výjimečné, přeborníkem v nich je italský útočník Liverpoolu Mario Balotelli, který vzal nedávno pokutový kop spoluhráči Hendersonovi.

Jindřišek na podzim zahrával pět penalt, čtyři proměnil, nevyšla mu až ta poslední se Slováckem. Jenže to nebyl důvod, proč dal Pivarník přednost Jarolímovi. „Vůbec to nebylo proto, že bych Pepovi nevěřil. Byl však od středy nemocný, přišel až na předzápasový trénink, nechtěl jsem, aby kopal. Bál jsem se, aby nezafungoval zákon schválnosti. Byl to ale špatný verdikt, možná si dám nějaký postih," doplnil Pivarník s úsměvem.

Jarolím poprvé v lize při penaltě selhal

„Kopl jsem to špatně, na poslední chvíli jsem změnil myšlenku, to pak většinou dopadne zle. Byla to moje první neproměněná penalta v lize," kál se Jarolím, který po zápase spoluhráčům děkoval, že jeho zaváhání napravili dvěma góly. Klokani tak po osmi kolech mohli slavit výhru v Synot lize.

„Ulevilo se mi, moc, že jsme konečně vyhráli. Tým podal výborný výkon, šel hodně za výhrou, zápas perfektně zvládl," liboval si Pivarník. Příbrami naopak utkání vůbec nevyšlo. A přestože dvojí trest (vyloučení a penalta) je pro postižený tým příliš krutý, bodovat si i tak nezasloužila. Ostatně, trenér Pavel Tobiáš to také sportovně uznal.

„Nebyl to náš zápas, od první minuty hrála Bohemka nejen s obrovským nasazením, nýbrž i s fotbalovou kvalitou. V první půli byla lepší, my jsme z jediné akce vyrovnali hezkým gólem Bednáře. O přestávce jsme si hodně věcí řekli, jenže brzy přišla situace, kdy jsme šli do deseti. Odešel nám kapitán, nejlepší hráč, ovšem vymlouvat se nebudeme. Byli jsme horší, prohráli jsme zaslouženě," pravil Tobiáš.

Reklama