Hlavní obsah

Před jarem objednával kůru na zahradu, teď se Rada s Teplicemi veze na vítězné vlně

Liberec

Snový start do čtvrtého angažmá v Teplicích prožívá trenér Petra Rada. Po šokujícím odstoupení Zdeňka Ščasného před startem jarní části fotbalové ligy kvůli neshodám s členem vedení přišel ke kádru, jehož velkou část v minulosti dobře znal, ale na seznámení a proniknutí do aktuální situace měl pouhých pět dnů. Jeho svěřenci však ze tří duelů vydolovali sedm bodů. Naposledy slavili v sobotu večer vítězství v Liberci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Frýdek (vlevo) z Liberce v souboji se Štěpánem Vachouškem z Teplic.

Článek

Slovan první dva zápasy jara prohrál a je na sestupových místech. Chtěli jste využít jeho mizerného rozpoložení?

Měli jsme z utkání obavy, protože Liberec po našem vzájemném utkání jede dvakrát ven. A i přes momentální problémy disponuje kádrem na první šestku. Zdejší hráči mají zkušenosti, všichni jsou fotbaloví, ale dostali se do nepříjemné situace. Sedla na ně nejistota a strach. Když hráli doma proti Slavii, byli v defenzivě hodně otevření. Nyní v úvodu vůbec nenapadali a čekali na kombinaci. Nicméně i v sobotu večer byla patrná na hráčích Slovanu nervozita. Nám naopak pomohla krásná branka Vachouška.

Byla trefa vašeho nejzkušenějšího hráče už po třinácti minutách klíčová pro vývoj zápasu?

Zatímco ve hře Liberce byly nepřesnosti, my jsme první poločas zvládli aktivně. Druhá půle byla z naší strany lepší, než v minulém kole na Slavii, ale nebyla úplně podle našich představ. Nicméně jsme přečkali situace, které zaváněly nebezpečím. A branka v poslední minutě nám dala klid.

V Liberci vybojovaly Teplice první venkovní výhru v sezóně. Bude překonání této série zlomem k lepšímu?

Nemám rád, když se píše o podobných sériích. Nicméně kluci si ověřili, že jsou schopni vyhrát i venku. A se silným týmem, jímž Liberec i přes určité momentální problémy stále je. Takže ano, je to hodně dobrá a prospěšná výhra.

Máte sedm bodů ze tří zápasů. Čekal jste tak skvělý start do jara?

Na Slavii jsme v minulém kole mohli prohrát... Ale pochopitelně je příjemné, že jsme zvládli domácí duel s Ostravou i dva venkovní duely bez prohry. Kluci se uklidnili, mají větší sebevědomí. A dáváme krásné branky. Kdyby to nefungovalo a kluci si nevěřili, do rizika střely by nešli. Je to jedno s druhým.

Z osobního hlediska musíte být nadšený. Před prvním duelem jste netajil jistou nervozitu, nyní se vezete na vlně úspěchů...

Ještě si to ani pořádně neuvědomuji. Vždyť já si před prvním kolem s Baníkem objednával kůru na zahradu, abych měl co dělat na jaře. Vůbec jsem netušil, že bych mohl někde trénovat. A teď jsem v Teplicích a máme sedm bodů. Těžko mohu být spokojenější.

Reklama

Související témata: