Hlavní obsah

Tvrdé jádro Sparty vyděsilo hráče

Prohra v Liberci, remíza s Brnem, vydřené vítězství nad nováčkem z Jihlavy, porážka v Uherském Hradišti. Do toho hrůzný výkon v úvodním kole Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam. Pražská Sparta se trápí a fanouškům dochází trpělivost. Skandování "Hřebík ven!" jim zjevně nestačí: tvrdé jádro, tzv. ultras si přišli po prohře se Slováckem vybít zlost přímo na Letnou...

Článek

Sparta dostala v Uherském Hradišti dva góly, a tak samotná cesta zpět do Prahy příliš veselá nebyla. O nepříjemné překvapení se pak postaralo několik desítek příznivců Sparty, kteří vnikli do Toyota Areny. Vytlačit ultras z areálu musela ochrance Sparty vypomoci i policie.

"O celém incidentu mnoho nevím. Po návratu jsme byli v kabinách, kde jsme se dozvěděli, že na nás čeká dav nespokojených fandů. Nebylo to nic příjemného," přiznal Michal Kadlec, jenž v duelu se Slováckem poprvé nastoupil proti svému někdejšímu klubu v rudém dresu.

Podle dvacetiletého obránce šel hněv ultras především na hlavu kouče Hřebíka. "Šli jasně po trenérovi," uvedl. Přitom dodal, že rozpoložení fandů poměrně chápe. "K vyjádření nespokojenosti si ale měli vybrat jiné gesto," odmítl přístup sparťanského tvrdého jádra.

Zelenka se bál

Burácející dav fanoušků nahnal strach Lukáši Zelenkovi. Klíčový hráč Sparty, jenž při posledním ligovém zápase s Jihlavou pozvedl prapor tápajícího klubu z Letné, proseděl utkání v Uherské Hradišti na lavičce kvůli střevním potížím. Při návratu na něj a jeho spoluhráče čekalo nepříjemné překvapení.

"Když jsme se vrátili ze zápasu na stadión Sparty, byla tam nějaká mela. Nespokojení fanoušci, do toho policisté. Docela jsem se bál. Osobně jsem ale žádný incident nezaregistroval. Odjel jsem svým vozem zadním vchodem," popsal pětadvacetiletý středopolař.

Zda došlo ke konfrontaci fanoušků s trenérem Hřebíkem, Zelenka neví. "Odjížděl jsem dřív. Trenér v tu dobu ještě zůstával na Spartě," dodal. Kouč Letenských údajně dostal kvůli výhrůžkám osobní stráž. V pondělí se však jeho reakci nepodařilo sehnat.

Nervy trenéra Sparty čeká další zatěžkávací zkouška hned o nadcházejícím víkendu, kdy na Letnou zavítá ostravský Baník. Tradiční rival, jehož zápasy se Spartou provází vypjatá atmosféra, se sice v dosavadním průběhu 1. ligy trápí ještě víc než obhájce titulu a je na předposledním místě tabulky. Na trávníku úřadujícího mistra se ale Moravané budou chtít určitě vytáhnout...

Reklama

Související témata: