Hlavní obsah

Pro Spartu Pyrrhovo vítězství. Před šlágrem s Jabloncem se jí rozpadla obrana

Praha

Cítil se rozpolceně. Zákonitě, protože šlo o Pyrrhovo vítězství. Duklu porazili jeho svěřenci v malém pražském derby až překvapivě snadno a lehce, jenže před veledůležitou bitvou v sobotu na severu Čech se sparťanskému trenérovi Vítězslavu Lavičkovi totálně rozpadla obrana. Brabec s Costou se vykartovali a proti Jablonci nastoupit nemohou, Kadeřábek se zranil a je otázkou, jestli bude za pár dnů v pořádku. „Věřím, že se i s těmito ztrátami vyrovnáme,“ zachoval kamennou tvář letenský kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Vítězslav Lavička během utkání proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Pravdou je, že pro momentální potřeby Sparty měli fotbalisté Dukly v nedělním večeru náramné pochopení. Už do půle jí doslova vnutili dvougólové vedení, neboť si nejprve dali vlastní branku a poté nabídli domácím penaltu.

Laciný a ještě lacinější, lamentoval Kozel

„Strašně laciný první gól a druhý ještě lacinější," lamentoval hostující trenér Luboš Kozel nad situací v samém závěru první půle, kdy si Mareš při Váchově trestném kopu sáhl ve zdi na míč rukou. Zcela zbytečně a v šestnáctce k tomu, takže následovala penalta, při níž se exekutor Dočkal nemýlil.

„A to jsem hráčům zdůrazňoval, že jestliže chceme na Letné uspět, musí podat výkon na hranici možností a přitom využít slabších chvil Sparty. Jenže naší hloupostí jsme dovolili domácím odskočit na dvougólový rozdíl a v ten moment byl konec," vyčítal svým svěřencům.

Zato domácí trenér Lavička si mohl libovat. Aby ne, když jeho tým přišel k tak lacinému a snadnému vedení.

Za výhru Sparta zaplatila

„Chtěli jsme samozřejmě vyhrát a napravit ztrátu z ostravských Bazalů v předchozím kole. Rychlý vedoucí gól nám pomohl, druhý ještě víc, protože ten byl pro další vývoj střetnutí zásadní. Po změně stran už jsme měli zápas pod kontrolou a nemuselo tudíž zůstat jen u jedné branky, kterou jsme přidali. Několik příležitostí jsme si vypracovali, ale nedotáhli je do konce," glosoval Lavička partii, která nakonec vyzněla zcela jednoznačně.

Sparta ovšem za vítězství zaplatila. Zraněním Kadeřábka, který si zhmoždil koleno a až pondělní vyšetření ukáže, jak na tom je, hlavně však ztrátou vykartovaných obránců Brabce a Costy.

Ztracená síla? To se uvidí, pravil Lavička

„Ta Costova žlutá byla hloupá a zcela zbytečná, protože přišla za stavu 3:0, kdy jsme měli zápas pod kontrolou," netajil Lavička, že ho zbytečný faul krajního beka nazlobil. Příští sobotu bude v ligovém šlágru v Jablonci Spartě chybět, stejně jako bude nuceně absentovat Brabec.

„I proto jsem poslal do hry Kováče, neboť jsem chtěl, aby se dostal před Jabloncem do zápasového rytmu," vysvětloval sparťanský trenér.

Že by ale jeho tým zmiňované ztráty a zdecimovaná obrana poznamenala?

„Věřím, že si poradíme a se ztrátami se vypořádáme," zachoval Lavička kamennou tvář, kterou nepohnul ani dotaz, zda snad jeho celek neztratil před konfrontací s ambiciózním Jabloncem svou sílu.

„To jsou spekulace. Až v Jablonci se uvidí," pravil chladně.

Jak dopadne zápas 20. kola Synot ligy mezi Jabloncem a Spartou?
Vyhraje Jablonec
45,8 %
Utkání skončí remízou
13 %
Zvítězí Sparta
41,2 %
Celkem hlasovalo 3610 čtenářů.

Reklama

Související témata: