Hlavní obsah

Malér pro Spartu! Minimálně na měsíc přišla o železného muže Kadeřábka

Praha

Tak to je pro kouče Vítězslava Lavičku citelná rána. Fotbalová Sparta minimálně na měsíc přišla o Pavla Kadeřábka. Pravý obránce v pondělních ranních hodinách absolvoval prohlídku v Nemocnici Na Františku. Vyšetření magnetickou rezonancí bohužel pro klub i národní tým potvrdilo poškození postranního vazu v koleni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Pavel Kadeřábek bude Spartě zhruba měsíc chybět.

Článek
Fotogalerie

„V tuto chvíli předpokládáme dobu léčby kolem čtyř týdnů," uvedl sparťanský ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Pavel Kadeřábek si zranění přivodil v sedmnácté minutě nedělního utkání s Duklou, když ve skluzu prostrčil míč za brankáře Radu a zařídil tak úvodní gól utkání, kontaktu se soupeřem přitom už však zabránit nemohl.

Letenským se tak před sobotním ligovým šlágrem v Jablonci totálně rozpadla obrana. Vedle zraněného Kadeřábka nemohou na Střelnici nastoupit ani vykartovaní Brabec a Costa.

Kdo místo Kadeřábka?

Místo Brabce nastoupí Kováč, za Costu je nachystaný Podaný. Za Kadeřábka náhradu na Letné nemají, proti Dukle se na jeho místo přesunul defenzivní záložník Mareček. A posléze i mladý stoper Brabec, jehož krátký záskok na kraji bavil, ale v Jablonci hrát nemůže...

"Pavel je pro nás důležitý hráč. Proto doufám, že to nebude nic dlouhodobého," modlil se po nedělním duelu záložník Bořek Dočkal. Výsledek vyšetření ovšem postavil Spartu před velký problém. Na začátku zimy počítala s alternací na pravou stranu v podobě Adama Jánoše, nakonec ho ale poslala zpátky na hostování do Jihlavy. Do kádru přivedla mladého slovenského obránce Juraje Chvátala, který však v lize ještě nenastoupil.

Skončila také obdivuhodná Kadeřábkova série. Železný letenský muž od 26. května 2013 nevynechal žádný z 51 ligových zápasů...

Starosti přibyly také trenérovi reprezentace Pavlu Vrbovi, protože Kadeřábek nestihne kvalifikační duel s Lotyšskem (28. března v Praze).

Reklama

Související témata: