Hlavní obsah

Kotrba s Csaplárem v Liberci končí, Slovan bude zachraňovat Vavruška

Aktualizováno

Krize Slovanu zdaleka nekončí, se startem ligového jara se naopak prohlubuje. Na lavičce fotbalistů Liberce po sérii tří porážek na úvod jarní části Synot ligy skončili Jiří Kotrba s Josefem Csaplárem, kteří se přitom mužstva ujali teprve během zimní přípravy. K áčku Slovanu se vrací David Vavruška, trenér juniorky. V minulé sezóně vedl mužstvo v posledních šesti zápasech a podařilo se mu vybojovat předkolo Evropské ligy. Teď před ním stojí úkol ještě náročnější, záchrana. Podještědský celek je v tabulce předposlední, bodově se na něj už dotáhl poslední Hradec Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři Josef Csaplár (vlevo) a Jiří Kotrba v Liberci končí...

Článek

Během zimní přípravy začal Slovan zase vyhrávat a zdálo se, že mužstvo pod vedením nástupců Samuela Slováka zase nalezne svou tvář a bude stoupat. Pravý opak je však pravdou. Domácí porážka 1:3 se Slavií, stejný výsledek na Dukle a další domácí výbuch s Teplicemi (0:2) jen prohloubily libereckou krizi.

"Jsme pod dekou," zoufal si po posledním nezdaru útočník Josef Šural.

Jako by nikdo pod Ještědem nevěděl, jak dál...

Vavruška žádá nasazení na 150 procent

V pondělí dopoledne zasedlo klubové vedení, po němž klub na svých stránkách oznámil, že trenéři Jiří Kotrba s Josefem Csaplárem končí.

A kdo místo nich? Již na konci podzimu se spekulovalo o velkém návratu Vlastimila Petržely, který je ovšem smluvně vázán v druholigové Vlašimi. Mnohem reálnější variantou byl David Vavruška, kouč liberecké juniorky. A na něm také bude, aby áčko spasil.

"Všechny soukromé záležitosti a starosti nás všech musí stranou. Jsme v situaci, která je složitá, ale nikoli neřešitelná. Dostali jsme se do ní sami, a sami ji musíme zvládnout. Všichni musíme pracovat ne na sto, ale na sto padesát procent. Věřím, že to zvládneme," vyhlásil staronový trenér Slovanu.

Áčka se Vavruška ujal již v průběhu jara, když skončil Jaroslav Šilhavý mířící do konkurenčního Jablonce, a dovedl Slovan znovu do pohárové Evropy. To však byla poslední radost Liberce, který je momentálně na sestup a na čtrnácté České Budějovice ztrácí tři body.

Reklama

Související témata: