Hlavní obsah

Litsingi s Nivaldem odvedou před svým odchodem maximum, věří v Teplicích

Teplice

Nejen tepličtí fotbaloví příznivci, ale už i vedení zdejšího prvoligového klubu se připravuje na to, že tým v létě přijde o záložníky Litsingiho a Nivalda. Oba se vzhledem k vypršení smlouvy chystají k odchodu. Přesto ale sportovní ředitel FK Teplice Jan Skýpala nepropadá skepsi. "Věřím, že odvedou v závěru svého angažmá na severu Čech maximum," říká v rozhovoru pro Sport.cz na adresu zmíněných afrických fotbalistů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Teplický Franci Litsingi (vpravo) v souboji s Lukášem Pokorným z Liberce.

Článek

Jak to tedy aktuálně vypadá s Litsingim a Nivaldem?

Prakticky neabsolvovali zimní přípravu s teplickým mužstvem, jelikož byli na mistrovství Afriky se svými reprezentacemi. Litsingi dorazil do Česka až dva dny před startem sezóny. Navíc je v úvodu jara zasáhla změna teplického trenéra. Pan Ščasný měl svůj rukopis práce s cizinci. Ale každý hráč bojuje sám za sebe. Počítáme s tím, že Litsingi s Nivaldem v létě odejdou, protože se nám nedaří prodloužit jejich smlouvy. Jsou to profesionálové a chtěli bychom, aby odváděli co možná nejlepší výkony, jakých budou schopni. Věřím, že odevzdají maximum. A po sezóně a jejich předpokládaném loučení se bude muset tým obměnit.

Zůstaňme ale u ligové současnosti. Kazí vám spokojenost přibývající karetní tresty klíčových hráčů?

Admir Ljevakovič má podle našich klubových záznamů osm žlutých, David Jablonský teprve šest a Michael Lüftner dostal čtvrtou. Ljevakovič má takový styl, že karty sbírá. A počítáme s tím, že na jaře nám chybí ve dvou zápasech a musíme se obejít bez něho. Tohle období právě přichází. Je to už tady tradice. (úsměv)

Jak budete následující i případné další hráčské absence v průběhu jara řešit?

Kádr je docela široký a trenéři si s tím určitě poradí.

Ze zimních posil se prosazuje Hora a především objevem je Potočný. Co další noví hráči?

Budou se zapracovávat postupně. Na šanci čekají Stratil a maďarský záložník Balázs. U cizinců trvá adaptace někdy trošku déle.

Skvělý start Teplic do jara patří k oživením ligy.

Získali jsme sedm bodů a asi bychom chtěli moc, kdybychom považovali remízu na Slavii za ztrátu. Vítězství v Liberci bylo šťastné, ale tým hrál, co potřeboval. Myslím, že mužstvo je dobře připravené. Zůstáváme však na zemi, přičemž je příjemné, že jsme stále ve hře o čtvrté místo. Snad se hráči dokážou motivovat tak, aby vydrželi celé jaro.

Reklama

Související témata: