Hlavní obsah

Stále neporažený Liberec se tlaku vyhýbá

PRAHA

Až stoperem Zápotočným proměněná penalta ve třetí minutě nastavení duelu na Bazalech uchovala Liberci neporazitelnost (1:1). Fotbalisté Slovanu v Ostravě předvedli kvalitní a sebevědomý výkon, jenže nescházelo mnoho, aby poprvé v sezóně prohráli. Ligu vedou s náskokem tří bodů, ovšem tlaku se zatím vyhýbají.

Článek

"Je to všechno jenom začátek soutěže, který se nám sice povedl, ale ještě se hraje o mnoho bodů," vykládal trenér Severočechů Vítězslav Lavička, který se snaží, aby se ještě v týmu o případném útoku na titul moc nemluvilo. Pochopitelně se všude skloňuje i stále se protahující série neporazitelnosti, už trvá šest kol. "Samozřejmě to všichni vnímáme, pokouším se však, aby to na hráče nijak nedolehlo. Pochopitelně nás podařený začátek moc těší."

Dali si vlastní gól

Domácí se po většinu času v zápase jen bránili a bylo znát, že čtvrteční duel Poháru UEFA s Heerenveenem jim odčerpal mnoho sil. Přesto ve 28. minutě šli do vedení, když napadající František Rajtoral donutil k vlastnímu gólu obránce Janů. "Viděl jsem, že pouští pomalou přihrávku gólmanovi, tak jsem se tam ještě pokusil dostat dřív. To se sice nepovedlo, ale on si balón kopnul do brány sám," popisoval krajní záložník Baníku.

Celá situace vypadala komicky. "Já si nezakřičel, to byl asi problém. Měli jsme komunikovat. Pak už jsem jenom viděl, že Janů hraje balón na dlouhou nohu, a nešlo s tím nic dělat," kroutil hlavou brankář Liberce Marek Čech. Nešťastník Tomáš Janů nad kuriózní brankou jen mávl rukou: "Prostě takové góly padají. Nad tím člověk nesmí moc přemýšlet. Nijak mě to během utkání nepoznamenalo, kdybychom nakonec prohráli, asi bych byl naštvaný daleko víc."

Baník chtěl víc

Za výkon v utkání si Liberec rozhodně bod zasloužil, ale propracoval se k němu s obrovskou dávkou štěstí. "Zkušenější mužstvo by už vedení udrželo," prohlásil zklamaný trenér Baníku Pavel Hapal, který dával mužstvo těžko dohromady. Řada hráčů bojovala s únavou a šrámy po utkání s Heerenveenem. "Tam jsme se hodně vydali a kádr bohužel není tak široký. Přesto musím klukům poděkovat, na trávníku nechali všechno. Škoda jen toho závěru."

Ostravanům přitom všechno hrálo do not. Vedli, tlak Liberce pozvolna ubíral na intenzitě a ve druhé půli už i Baník měl nadějné šance. Jenže žádnou další nevyužil, byť na konci už hrál dokonce v přesile. Hostům byl totiž vyloučen v 85. minutě Košťál za faul na unikajícího Metelku. "Asi jsme to po taktické stránce měli dohrát odpovědněji," poznamenal Hapal.

Baníkovci byli zklamaní

V poslední nastavené minutě ale domácí ztratili míč na půli soupeře, Liberec podnikl rychlý brejk a po centru z pravé strany Pospěch lehkou tečí nadzvedl míč do ruky Klimpla. Domácí obránce ji neměl u těla, a tak byl sudí Jiřík nekompromisní. Zápotočný pokutový kop v klidu proměnil. "Kdyby takovou penaltu pískli proti nám, byl bych šíleně naštvaný," tvrdil i přesto záložník Slovanu Petr Papoušek.

Baníkovci byli zklamaní. "Před zápasy v Brně, s Heerenveenem a Libercem bychom remízu, výhru a remízu brali, ale teď spokojeni nejsme," prohlásil vedoucí mužstva, jeden z asistentů kouče Hapala Radek Látal. Přesto už i Ostravané nacházejí ve hře pozitiva. "Bod je opravdu málo, na druhou stranu jsme potřetí v řadě nedostali gól ze hry. V Brně to bylo po trestném kopu, teď penalty. A právě z dobré obrany musíme vycházet," věděl záložník David Bystroň.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články