Hlavní obsah

Sparťané měli před derby bouřlivý trénink, vyhrožovali jim vlastní fanoušci

Praha

Nejen po jedné, hned po dvou nepříjemných událostech nastupovali fotbalisté Sparty k nedělnímu ligovému duelu s Duklou (3:0). V předchozím kole Letenští remizovali v Ostravě a pustili vedoucí Plzeň již do tříbodového trháku. V sobotu navíc došlo k velmi nestandardní události - předzápasový trénink narušili sparťanští fanoušci, kteří na stadión přišli připravit choreo na utkání. Přesunuli se však na hřiště a začali vyhrožovat hráčům a realizačnímu týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty znovu udělali svému klubu starosti...

Článek

Malé pražské derby sice zvládli, bylo to však Pyrrhovo vítězství se vším všudy. Nejenže Sparta ztratila pro klíčový duel v Jablonci hned tři obránce najednou (Kadeřábek se na měsíc zranil a Costa s Brabcem vyfasovali čtvrtou žlutou kartu), den před zápasem pocítila na letenském stadiónu nevraživost vlastních příznivců.

Ti se přesunuli k tréninkovému hřišti a začali hráčům a trenérům nadávat a vyhrožovat za předváděné výkony a vysoké platy.

„Po sobotním tréninku došlo k výměně názorů mezi hráči, členy realizačního týmu a příznivci, kteří na stadiónu připravovali svoje fanouškovské aktivity na nedělní utkání s Duklou," potvrdil mluvčí Ondřej Kasík pro Sport.cz.

Fanoušci chtěli vysvětlit nejen remízu v Ostravě, ale také prosincové vyřazení z Evropské ligy v Bernu. Po něm skončila podzimní sezóna a příznivci neměli k podobné „debatě" příležitost...

Potřebovali se hlavně trochu uklidnit

Situaci se pak podařilo uklidnit, sparťané však měli hned o starosti víc.

„Každý zápas teď musíme vyhrát. Po klopýtnutí v Ostravě jsme rádi, že se nám to povedlo. Proti Dukle jsme za každou cenu potřebovali tři body. Teď se musíme připravit na velký zápas v Jablonci," líčí atmosféru zkušený stoper Radoslav Kováč.

Začátek jara chtěl mít obhájce titulu rozhodně klidnější. „Zápas s Duklou jsme potřebovali zvládnout hlavně výsledkově a trochu se uklidnit. Nejsme tým, jemuž by se po jednom nezdaru rozklepala kolena. Jsme ovšem v pozici, kdy si už další ztráty nemůžeme dovolit. V tom bude jaro specifické - každé zaváhání může být rozhodující," připouští záložník Bořek Dočkal.

Reklama

Související témata: