Hlavní obsah

Fořt: Gól byl splátkou trenérovi za důvěru

Pavel Fořt byl před pár dny vyřazen z prvního kádru fotbalistů Slavie Praha pro porušení životosprávy a trenér Karel Jarolím jej poslal do rezervního týmu. Kvůli několika zraněním ale útočníka nakonec povolal zpět a Fořt se mu odvděčil nejlepším způsobem. Brankou rozhodl nedělní zápas se Zlínem po utkání poskytl rozhovor deníku Právo.

Článek

Trenér Jarolím vás povolal už proti Corku, ale na trávník jste se nedostal. Kdy vám řekl, že nastoupíte proti Zlínu od začátku? Až při přípravě před utkáním, a příjemně mě to překvapilo.

Dal jste vítězný gól. Je to návrat podle představ? Jsem rád, že se to takhle povedlo, ale zásluhu na úspěchu mají i spoluhráči. Vítězství jsme doslova vydřeli, o to jsou tři body cennější. Svůj gól beru jako splátku trenérovi za důvěru. Vím ale, že to z mojí strany ještě není ono.

V čem je vítězství nad Zlínem kromě tří bodů tak cenné? Věřím, že jsme navázali na úspěšnou sérii a už na podzim v lize neprohrajeme.

Výkon Slavie ale nebyl nic moc. Myslíte, že se trápí víc než Sparta? My jsme vyhráli, Sparta ne. Jsme lepší, není o čem mluvit. Pravdou ale je, že si vytvoříme šance a pak je nedáme. Potřebujeme si ještě zvednout psychiku, abychom jich proměňovali víc. Chce to i kus štěstí.

Nebál jste v nervózním nedělním závěru se Zlínem o vítězství? Docela jo, šlo o nesmírně důležité body. Už jsem seděl na lavičce. Tam to má hráč vždycky horší, protože už nemůže nic udělat, ale kluci to uhráli, což je podstatné. Zápas je za námi, musíme myslet na další.

Jak jste prožíval pobyt v rezervě? Přece jen je to takové volnější. Měl jsem možnost hodně přemýšlet. Psychicky jsem si odpočinul.

Kouč vás přeřazením potrestal za porušení životosprávy, a tak jste měl možnost o sobě přemýšlet. K čemu jste došel? Že jsem udělal hloupost a už ji nebudu opakovat. Musím si dávat pozor a neulítávat takovým způsobem. Ale každému se někdy stane, že udělá chybu. Věřím, že v tomto směru byla tahle poslední.

Trenér Jarolím vám asi ostře vysvětlil, že porušování životosprávy trpět nebude... Vyříkali jsme si to, ale trenér nebyl nijak ostrý. Řekl mi svoji představu mezi čtyřma očima a pak informoval kabinu. Ale to, co jsme si řekli, v ní také zůstane.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava