Hlavní obsah

Statistika: Štěpán s Gregušem dominovali běžeckým kategoríím kola

Kategorie Sprinter a Maratonec kola, kterou vyhlašuje oficiální web fotbalové Synot ligy, tentokrát ovládla osvědčená jména. Nejlepšími běžci ze všech byli ostravský Vojtěch Štěpán s Jánem Gregušem z Jablonce, jejich týmy ale braly jenom remízy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Záložník Baníku Vojtěch Štěpán (vlevo) a sparťanský středopolař Ladislav Krejčí.

Článek
Fotogalerie

Nejrychlejším mužem 19. kola se stal Vojtěch Štěpán z ostravského Baníku. Ostřílený záložník naběhal ve sprintu úctyhodných 431 metrů, čímž neměl konkurenci a jako jediný ze všech hráčů se dokázal přehoupnout přes hranici 400 metrů.

O jeho suverénním triumfu jasně vypovídá fakt, že druhý nejlepší sprinter kola - Martin Zeman z Příbrami - za ním zaostal o rovných 50 metrů, třetí Jan Sýkora z Brna měl ztrátu ještě o 30 metrů vyšší.

Štěpán stejnou rubriku ovládl již v prvním jarním kole. Ani jeho rychlost však Baník ke třem bodům nedovedla. Na půdě Zbrojovky Ostravané pouze remizovali 0:0.

Vytrvalec Greguš boduje i po přestupu do Jablonce

Maratoncem kola se už potřetí v sezóně stal Ján Greguš z Jablonce. Předchozí dva triumfy zaznamenal ještě coby hráč Baníku Ostrava, nyní se poprvé dočkal v dresu Baumitu. V utkání na půdě Vysočiny Jihlava (1:1) totiž naběhal parádních 13 400 metrů, což je vůbec nejlepší výkon z celého jara.

Činil se i druhý Jan Sýkora z Brna (13 142 metrů) či brněnský Jakub Jugas (12 778 metrů), překvapením je pak páté místo příbramského Romana Bednáře. Vytáhlý útočník si ve středočeském týmu chodí pro míče daleko do hloubi pole a proti Bohemians 1905 urazil skvělých 12 542 metrů, jeho mužstvo však v Ďolíčku padlo 1:3.

Rekord sezóny stále drží liberecký Tomáš Ďubek, který jako jediný naběhal v jednom utkání více než 14 tisíc metrů.

Reklama