Hlavní obsah

Bitva mezi Jabloncem a Spartou je prvním Duelem rivalů

Praha

Nový projekt Ligové fotbalové asociace, který nese název Duel rivalů, startuje už o tomto víkendu bitvou mezi Jabloncem a Spartou. Fotbalová Synot liga připravila pro své fanoušky speciální kulisu vybraných soubojů, jež ponesou toto označení. Prvním dílem je měření sil na severu Čech, jež může hodně napovědět v boji o mistrovský titul.

Duel rivalů Jablonec - Sparta.

 
Článek

„Do Duelu rivalů budou spadat utkání, která mají velký potenciál a možnou atraktivitu. Právě podle toho, jak se v daném ročníku tabulka vyvíjí. Nemusí tak jít třeba jen o derby Sparty a Slavie. Jiný, celkově lepší kabát jsme už v minulosti zkusili u derby Liberec-Jablonec, a bylo to znát na atmosféře i návštěvě, která proti minulým sezónám vzrostla," poukazuje Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

Sobotní Duel rivalů mezi Jabloncem a Spartou jeho slova naplňuje. Druhý a třetí tým tabulky od sebe dělí čtyři body. A stále oba celky bojují v aktuální sezóně o mistrovský titul, ke kterému má zatím nejblíže plzeňská Viktoria.

„Fanoušci se dočkají speciálního video contentu, který se zaměřuje na vzájemné bitvy mezi Jabloncem a Spartou. Chystáme unikátní články na oficiálním webu soutěže, stejně tak zajímavé a propracované grafiky. Duel rivalů nabídne všem příznivcům velmi důkladný pohled na souboj konkrétních dvou týmů," dodává Daniel Hajný, ředitel komunikace profesionálních soutěží.

Speciálního programu se dočkají i příznivci přímo na jabloneckém stadiónu.

„Očekáváme, že to bude velký boj. Vzhledem k tomu, o co se hraje," říká Jaroslav Šilhavý, trenér jabloneckého celku. „Jablonec hraje s námi a Plzní o titul. I z tohoto důvodu nás tam nečeká nic lehkého," doplňuje David Lafata, sparťanský kapitán a bývalý střelec Jablonce.

Premiérový Duel rivalů mezi Jabloncem a Spartou startuje v sobotu od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: