Hlavní obsah

Slavia se po nucené přestávce pokusí stáhnout náskok Mladé Boleslavi

Během jarního startu naznačili slibnou formu, pak ale fotbalisty Slavie zbrzdilo odložení zápasu v Plzni. Po nucené přestávce se sešívaní vracejí do akce pátečním domácím utkáním s Mladou Boleslaví. Na čtvrtý tým tabulky ztrácejí šest bodů a vzájemný duel je příležitostí stáhnout jeho náskok. Střetnutí se hraje od 20:15, přímým přenosem ho vysílá Slovak Sport a podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slávista Jaromír Zmrhal (vpravo) v souboji s Martinem Susem z Liberce.

Článek

Vynucená pauza jim po výhře v Liberci a dramatické remíze s Teplicemi samozřejmě nepřišla vhod. Slávisté teď chtějí navázat na formu, s níž do jara vstoupili.

„Těšíme se všichni, přece jen to byla delší pauza. Nebudeme sice kompletní, ale chceme ukázat, že náš jarní start nebyla náhoda," poukazuje na klubových stránkách trenér Miroslav Beránek.

Vykartovaní jsou Piták s Vukadinovičem, zranění jsou Mičola se Švecem. Tým se pral i s virózou, ale v důležitém duelu prahne po vítězství.

„Boleslav měla náskok šesti bodů už před startem jara, my jsme teď nevyhráli doma s Teplicemi. Remíza je pro nás ztráta a víme, že pokud chceme v tabulce postoupit výš, bylo by dobré utkání vyhrát," kalkuluje Beránek.

Větší ztrátu už by špatně doháněli

Hráči pochopitelně dobře vědí, že případným vítězstvím se mohou reálně udržet ve hře o pohárové příčky.

„Každý je natěšený a doufáme, že to dobře dopadne. Určitě je to důležité utkání, kdybychom s Boleslaví nebodovali, mohli by nám uskočit už na devět bodů, což by se dohánělo špatně, i když máme jeden zápas k dobru. Když zvládneme tento zápas, můžeme útočit na pohárové příčky," přikyvuje mladý záložník Robert Hrubý.

Výhru vzývá také obránce Jan Mikula: „Ve hře jsou tři body, Boleslav je před námi, takže chceme rozhodně vyhrát, abychom se jim přiblížili. Očekávám, že to bude vyrovnané utkání a že vítězství urveme na svou stranu."

Jak dopadne zápas 20. kola Synot ligy mezi Slavií a Mladou Boleslaví?
Vyhraje Slavia
70,4 %
Utkání skončí remízou
11,9 %
Zvítězí Mladá Boleslav
17,7 %
Celkem hlasovalo 1272 čtenářů.

Reklama

Související témata: