Hlavní obsah

Lüftner oslaví narozeniny na tribuně. Bojujeme o čtvrté místo, říká teplický stoper

Teplice

Fotbalový stoper Michael Lüftner si jistě představoval, že v den svých 21. narozenin, které připadají na sobotu 14. března, nastoupí v základní sestavě FK Teplice v ligovém duelu se Zbrojovkou Brno. Jenže plány mu zhatila čtvrtá žlutá karta. Obdržel ji v minulém kole v Liberci, takže svůj „narozeninový“ zápas stráví nedobrovolně nejspíš na tribuně. Mrzí ho to kvůli tomu, že předtím odehrál patnáct utkání a pokaždé odvedl ve středu obrany stabilní výkon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický stoper Michael Lüftner.

Článek

Na zápas v Liberci asi budete mít smíšené vzpomínky?

Když se na to dívám s odstupem několika dní, tak si hlavně vážím našeho vítězství. Liberečtí bojují o holý ligový život, mají rychlé hráče a Bakoš, Šural, Pavelka, Frýdek, Breznaník, Erich Brabec a další jsou kvalitní borci. Bylo těžké udržet je v ofenzivě na uzdě, ale povedlo se nám to. Jsme rádi, že jsme vzadu uhájili nulu. A žlutá karta? Bylo hrozně přísná, podle mně jsem nic neudělal a spíš mě fauloval protihráč a rozhodčí z mého pohledu pochybil.

Realita je ale taková, že Teplice půjdou v sobotu proti Brnu oslabení nejen o vás, ale i Admira Ljevakoviče, která má podle klubových záznamů osm žlutých karet! Jak to berete?

Výraz oslabení si nechceme připouštět. Kluci na hřišti se s tím budou chtít vypořádat. Je to důležitý zápas. Když vyhrajeme, zůstaneme v kontaktu se špičkou tabulky. Mladá Boleslav jede ven. Pokud zaváhá a my porazíme Brno, můžeme být už čtvrtí v tabulce.

To by bylo jen pokračování vynikajícího začátku jara.

Dosavadní výsledky nečekal nikdo. V čele sice utekly Plzeň, Sparta a Jablonec, ti jsou jasní, ale popereme se o to zmíněné čtvrté místo. Základem je nedostat góly. Máme i šikovné kluky pro hru dopředu - Vůcha, Horu a nově i Potočného. Věřím, že jsme na dobré cestě.

Reklama