Hlavní obsah

Plzeň se vrací po epidemii na scénu, Koubek je zvyklý Duklu porážet

Plzeň

Deset z posledních jedenácti ligových kol vyhráli, fotbalisty Plzně však přibrzdil nečekaný soupeř. Viktoria kvůli infekčnímu onemocnění nenastoupila k minulému zápasu se Slavií a dohrávat ho bude příští týden ve středu. Plzeň se vrací na scénu duelem na Julisce a má ideální šanci využít sobotní remízy Sparty v Jablonci. Zápas Dukla - Plzeň se hraje v neděli od 14:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž přinese Sport.cz.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Daniel Kolář (vlevo) se s Davidem Limberským raduje ze svého gólu proti Českým Budějovicím.

Článek

Kvůli infekčnímu onemocnění řady hráčů nesměli ani trénovat, běžný proces přípravy obnovili zase až v pondělí. A teď si logicky kladou otázku, v jaké formě se po nucené pauze představí.

„Z pohledu sportovního výkonu jsme byli hodně nemocní a není pochyb, že nás to určitě poznamenalo. Věřme však tomu, že co nejméně," říká trenér Miroslav Koubek.

„Složení kádru na Duklu se bude odvíjet od aktuálního fyzického pocitu hráčů, kteří připadají v úvahu. Sestavu jsme proto finalizovali až v závěru týdne," avizuje kouč.

Viktoriáni na Julisce rozdávají příděly

Mužstvo doufá, že návrat na hřiště zvládne. „Těžko říci, jak na tom budeme. Ale všichni kluci, kteří byli nemocní, už vypadají na tréninku dobře. Snad by to neměl být problém," doufá záložník Jan Kovařík.

„Uvidí se až v neděli, ale také já doufám, že nás výpadek nijak výrazně neovlivní. Teď jsme měli dlouhý týden, takže se můžeme na zápas připravit," přidává se jeho kolega Daniel Kolář.

Dukla patří k oblíbeným Koubkovým soupeřům. „Co se vrátila do ligy, tak jsem ji pokaždé porazil - dvakrát s Mladou Boleslaví, jednou se Slavií a na podzim s Plzní. Tak jen doufám, že to tak bude pokračovat," culí se kouč.

Jeho čísla korespondují s klubovou statistikou. Dukla v rámci ligy nikdy Plzeň neporazila, ze sedmi utkání pětkrát prohrála. Viktoria navíc vyhrála všechny tři duely na Julisce při celkovém skóre 11:3 a pokaždé dala aspoň tři góly...

Jak dopadne zápas 20. kola Synot ligy mezi Duklou a Plzní?
Vyhraje Dukla
16,9 %
Utkání skončí remízou
7,9 %
Zvítězí Plzeň
75,2 %
Celkem hlasovalo 1071 čtenářů.

Reklama

Související témata: