Hlavní obsah

Šlágr mezi Jabloncem a Spartou gól nenabídl, to Liberec s Baníkem předvedly přestřelku

Praha
Aktualizováno

Ani jednu branku nenabídl šlágr 20. kola fotbalové Synot ligy, v němž domácí Jablonec remizoval se Spartou. Šest gólů naopak padlo v duelu mezi Baníkem Ostrava a Libercem, který vedl nový kouč David Vavruška. Slovan po divoké přestřelce 3:3 vybojoval na jaře první bod, nadále však zůstává v tabulce předposlední. Jihlava v záchranářském souboji zvítězila na půdě nováčka z Českých Budějovic 3:1, Brno překvapivě uspělo v Teplicích po výsledku 1:0 a Příbram zásluhou Romana Bednáře porazila Slovácko taktéž 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký obránce Filip Novák a Václav Kadlec ze Sparty bojují o míč.

Článek
Fotogalerie

Jablonec vstoupil do zápasu s mistrovským celkem bez respektu. A Pospíšil mohl domácí poslat do vedení už po necelých čtyřech minutách. Jeho dobře mířenou střelu ale vyrazil Vácha před brankovou čárou hrudníkem. Žádný fotbal nahoru dolů se v první půli nekonal. Do dalších šancí si fanoušci na Střelnici museli počkat na konec poločasu. Šabalova hlavička ale skončila nad a na druhé straně se do své první šance v zápase vřítil aktivní Kadlec. Gólmana Hrubého sice přeloboval, míč ale skončil taktéž mimo.

Ve druhé půli příležitostí přibylo. Zejména těch jabloneckých. Novákovu přízemní střelu mířící přesně ke vzdálenější tyči ale Vácha s Marečkem vychýlili mimo bránu, Hübschmanovu střelu Štěch vyboxoval a Crnkičův pokus z ideálního prostoru se pod břevno nevešlo. Podobně dopadla i rána Kadlece na druhé straně. Z dělby bodů se nejvíc raduje Plzeň, která může v nedělním duelu s Duklou odskočit druhé Spartě na rozdíl dvou bodů. Viktoria má navíc zápas se Slavií k dobru. Jablonec na Spartu i nadále ztrácí čtyři body.

Teplice na jaře poprvé padly

Kouč Petr Rada dělá na své další teplické štaci zázraky, Severočeši na jaře pod jeho vedením dvakrát vyhráli a jednou remizovali. Tentokrát však narazili! Recept na obranu Zbrojovky, která usiluje o záchranu mezi elitou, nedokázali během celého zápasu najít. Naopak sami inkasovali, když se v 61. minutě zmocnil míče Zoubele a přízemní střelou z hranice pokutového území nedal Grigarovi šanci.

Pro žlutomodré je Brno neoblíbený soupeř. Moravané z posledních devíti vzájemných duelů v Teplicích pětkrát vyhráli a dvakrát remizovali. Zbrojovka vyhrála na jaře i druhé utkání na soupeřově hřišti a udělala další krok k záchraně mezi elitou.

Tři góly z penalt v Budějovicích

Čtyři góly, z toho hned tři z pokutových kopů, viděli fanoušci v Českých Budějovicích. V přímém souboji o udržení poslal Jihlavu do vedení z penalty Vaculík. O tři minuty později ukázal rozhodčí na penaltový puntík znovu, tentokrát však na druhé straně a zkušený Kladrubský srovnal. Rozhodnutí padlo po změně stran. Nejprve se podruhé k exekuci pokutového kopu postavil Vaculík a opět nezaváhal. Cenné tři body pro hosty pak v 69. minutě ještě pojistil Mešanovič. Vysočina se dočkala výhry po pěti zápasech a v tabulce poskočila na dvanáctou příčku. Před svým dnešním soupeřem má pětibodový náskok.

Příbram je doma pod koučem Tobiášem nadále neporažena. Ve svém hájemství si v sobotu poradila se Slováckem. Rozhodující gól zařídil v 57. minutě Bednář, jenž se trefil ve třetím ligovém utkání v příbramském dresu. Středočeši přeskočili Slovácko v tabulce a jsou sedmí.

Liberec veze z Ostravy bod

Předposlední Liberec v týdnu provedl další trenérskou rošádu, David Vavruška nahradil odvolaný tandem Kotrba - Csaplár. Pod novým koučem toužil Slovan v Ostravě přerušit čtyřzápasovou sérii porážek a byl k tomu blízko. Na Bazalech sice musel dvakrát dohánět ztrátu, na začátku druhé půle ale Šural dokonal obrat a podještědský tým měl nakročeno k vítězství. Jenže se ho nedočkal. V 78. minutě totiž srovnal na konečných 3:3 hlavou Frydrych. Baník mohl nakonec i vyhrát, Baroš však v 86. minutě zamířil z rychlého brejku těsně vedle tyče.

Oba kluby tak po 20. kole Synot ligy prodloužily své čekání na vítězství: Baník na sedm, Slovan na osm zápasů.

20. kolo fotbalové Synot ligy:
Pátek
Slavia - Mladá Boleslav 3:4
Sobota
Teplice - Brno 0:1
Branka: 61. Zoubele.
Č. Budějovice - Jihlava 1:3
Branky: 29. Kladrubský z pen. - 26. a 60. Vaculík obě z pen., 69. Mešanovič.
Příbram - Slovácko 1:0
Branka: 57. Bednář.
Ostrava - Liberec 3:3
Branky: 17. Kouřil, 35. Baroš z pen., 78. Frydrych - 29. Sackey, 45+1. Fleišman z pen., 49. Šural.
Jablonec - Sparta 0:0
Neděle
14:30 Dukla - Plzeň
16:00 Hradec Kr. - Bohemians

Reklama