Hlavní obsah

Slavia - Ml.Boleslav 3:4Jarolím zažil parádní návrat do Edenu, bláznivou přestřelku rozhodl v nastavení boleslavský Wágner!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Zmrhal 1 : 0
37. Kenija 2 : 0
38. Ščuk 2 : 1
43. Šisler 2 : 2
47. Škoda 3 : 2
62. Skalák 3 : 3
90. Wágner 3 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalovou Slavii dovedl ke dvěma mistrovským titulům, postoupil s ní do Ligy mistrů. V pátek večer se Karel Jarolím do Edenu po čtyřech a půl letech vrátil v roli trenéra Mladé Boleslavi. Jeho návrat dopadl výtečně, po bláznivé přestřelce Středočeši vezou ze Slavie v předehrávce 20. kola Synot ligy všechny body za výhru 4:3. Vítězný gól vstřelil v nastavení útočník Tomáš Wágner.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi Jasmin Ščuk a Kamil Vacek se radují z vítězství nad Slavií.

Článek
Fotogalerie

Zápas zahájili lépe domácí, kterým zajistil vedení pohotovou ránou ve 23. minutě Zmrhal. Brzy to bylo 2:0, když Kenija levačkou zakroutil míč parádně přes zeď. Čtyřiadvacetiletý Gruzínec se radoval z premiérové trefy v Synot lize. Jenže sešívaní se z dvoubrankového vedení netěšili ani 60 vteřin, Jasmin Ščuk si totiž krátce nato počkal na hranici pokutového území na odražený balón, přiťukl si ho na levačku a prostřelil Hrubeše. A za další čtyři minuty bylo dokonce vyrovnáno! Hrubeš slabě vyboxoval míč, Jan Šisler se z osmi metrů položil do střely a srovnal.

Brzy po přestávce mohli hosté dokonat obrat, když se Zahustel zjevil úplně sám na zadní tyči, svůj volej ovšem namířil vedle. Za pár okamžiků toho dvojnásobně litoval, neboť hned z protiútoku udeřila potřetí Slavia - vedení jí vrátil Milan Škoda. Útočník na jaře chytil střeleckou formu, trefil se v každém ze tří utkání, připsal si v nich pět branek. „Škoda do repre," skandovali poté červenobílí fanoušci.

Ovšem bláznivá přestřelka pokračovala, v 62. minutě vystřihl nádherný trestný kop Jiří Skalák a bylo to 3:3. Blízko čtvrtému gólu byli Středočeši v 72. minutě, kdy po úniku a následném centru Kamila Vacka hlavičkoval střídající Michal Ďuriš do tyče. V 77. minutě se domácí zlobili na sudího Královce, že nevyloučil stopera Jakuba Navrátila, který podle nich nedovoleně zastavil Keniju, jenž by jinak uháněl sám na bránu. Nakonec přestřelku rozsoudil Wágner, který v první minutě nastaveného času zajistil hostům cenné tři body.

Fotbalová Synot liga, 20. kolo:
Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 3:4 (2:2)
Branky: 23. Zmrhal, 37. Kenija, 47. Milan Škoda - 38. Ščuk, 43. Šisler, 62. Skalák, 90.+1 Wágner. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Kenija, Mikula - Štohanzl. Diváci: 5182.
Slavia: Hrubeš - Mikula, Latka (85. Fialka), Bílek, Tamás - R. Hrubý, Deli - Boudjemaa (66. Prošek), Kenija (77. Baéz), Zmrhal - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
M. Boleslav: Šeda - Bořil, Navrátil, Šisler, Končal - Ščuk, Štohanzl - Zahustel (70. Ďuriš), Vacek, Skalák (90. M. Vukadinovič) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: