Hlavní obsah

Baéz do mě narazil, ale nepochodil, culil se Jarolím po sladké výhře nad Slavií

Praha

Byť to neřekl naplno, vítězství 4:3 nad Slavií v jejím chrámu v Edenu, kam se vrátil po čtyřech a půl letech, bylo pro kouče Mladé Boleslavi Karla Jarolíma pořádně sladké. „Byl to výjimečný zápas svým průběhem, prohrávali jsme už o dvě branky a nakonec bereme všechny body. Jsem moc rád," radoval se Jarolím, jenž červenobílé přivedl ke dvěma titulům a k historické účasti v Lize mistrů. Po příchodu do Boleslavi porazil Slavii i potřetí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím měl ze záložníkem Slavie Aldem Baézem během zápasu konflikt.

Článek

Užíval si výhru víc než jindy? Podle hrdiny utkání útočníka Tomáše Wágnera, jenž přestřelku v nastaveném čase rozhodl, ano. „V kabině bylo vidět, že si trenér triumf užívá. Těší ho samozřejmě každá výhra, ale tahle možná o něco víc," podotkl Wágner. Jarolím své svěřence zvláštní prémií nemotivoval, prý ani nemusel. „Nesliboval jsem jim nic, samozřejmě ale moc dobře věděli, že mi na výsledku hodně záleží," usmíval se Jarolím, kterému prý během utkání běžely hlavou vzpomínky na léta strávená na lavičce Slavie.

„Vzpomínky na Slavii mi ale probíhají každou chvíli. Přeju jí všechno dobré, věřím, že je na vzestupné cestě," uvedl Jarolím. Před utkáním mu někteří fanoušci Slavie při představovačce zatleskali, při menším incidentu s domácím Baézem v závěru zápasu mu ovšem spílali. Baéz dobíhal míč, mířící na lavičku Boleslavi, přitom narazil do Jarolíma, jenž zůstal pevně stát. „Neviděl jsem ho. Stál jsem mu v cestě, narazil do mě. A nepochodil," culil se Jarolím.

Klíčovým momentem vyrovnání Boleslavi do půle

Ve 37. minutě měl ale k úsměvu daleko, Boleslav v tu chvíli prohrávala 0:2, a byť rozhodně nebyla horším týmem, nevypadalo to, že utkání otočí. „Byl to divoký zápas. Přestože jsme měli zápas od začátku pod kontrolou, ze dvou prvních nebezpečných situací udeřila Slavia. Naštěstí se nám podařilo do půle srovnat," podotkl Jarolím.

Jeho protějšek na lavičce Slavie Miroslav Beránek právě tuto fázi utkání označil za klíčovou. „Nechali jsme si příliš lehce vyrovnat, to rozhodlo. Sice jsme po přestávce vyvinuli enormní úsilí, ale rozhodující gól dali hosté. Jsme zklamaní, nicméně musíme soupeři poblahopřát," povzdechl si Beránek.

Se čtyřmi góly se těžko vyhrává, ví kouč sešívaných

Červenobílí jsou sice na jaře vysoce produktivní, ve třech utkáních vstřelili osm gólů, jenže hned sedm jich inkasovali. Vytěžili z toho čtyři body. „Jsme schopni góly dávat, ale se čtyřmi inkasovanými se těžko vyhrává. Cítil jsem o půli, že na výhru budou potřeba čtyři branky, nakonec se ukázalo, že jsme jich museli dát pět," podotkl Beránek.

Slávisté padli po osmi kolech, navíc v nevhodnou dobu, neboť v případě výhry nad Boleslaví se mohli dotáhnout na čtvrtou příčku, jež zaručuje kvalifikaci o Evropskou ligu. Tu si naopak upevnila Boleslav. „Je to komplikace, samozřejmě. Minule jsme doma ztratili s Teplicemi, teď s Boleslaví. Ve středu jedeme do Plzně, kde nemáme co ztratit. Uvidíme," uzavřel Beránek.

Reklama

Související témata: