Hlavní obsah

Udělali jsme dobrý krok k tomu, abychom Slavii nechali za sebou, těší boleslavského hrdinu Wágnera

Stopeři Slavie mu za 90 minut nedali „čuchnout", chvíle útočníka Mladé Boleslavi Tomáše Wágnera ale stejně nakonec přišla. V nastaveném čase přetlačil na přední tyči Jiřího Bílka a gólem na 4:3 rozhodl páteční předehrávku 20. kola Synot ligy v Edenu. „Trenér mi před zápasem říkal, abych přesně takhle nabíhal. Vyšlo to v 93. minutě, jsme hodně spokojení," radoval se Wágner, který v Boleslavi hostuje z Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Wágner z Mladé Boleslavi (vpavo)

Článek

Jak se cítí útočník, který rozhodne zápas v době, kdy už soupeř nemá čas na odpověď?

Je to pro něj velká radost, stejně jako pro celý tým i naše fanoušky. Slavia měla po mém gólu minimální možnost na vyrovnání, věděl jsem, že už to dotáhneme.

Co říkáte na bláznivý průběh utkání?

Myslím, že jsme byli celý zápas o něco lepší, vůbec jsem nechápal, že jsme zničehonic prohrávali o dva góly. Drželi jsme míč, ale neuhlídali jsme dvě standardky, Slavii jsme pomohli. Dopadlo to ale nakonec dobře, jsme spokojeni. Utkání se muselo všem divákům líbit.

Slavia začínala ohrožovat vaše čtvrté místo, z něhož vede cesta do evropských pohárů. Odřízli jste jí touto výhrou?

Samozřejmě sledujeme tabulku, věděli jsme, že Slavia byla kousek za námi, pokud by vyhrála, bylo by to už jen o bod. Zápas byl vzhledem k tomu hodně důležitý, udělali jsme dobrý krok k tomu, abychom Slavii nechali v tabulce za sebou. Jenže jsou tam jiné týmy, se kterými se budeme muset porvat.

Věřil jste ve vítězství i ve chvíli, kdy Slavia šla brzy po přestávce znovu do vedení?

Upřímně, pomyslel jsem si, že už bude hodně složité to otočit. Ale nevzdali jsme to, cítili jsme, že jsme lepší. Naše šance přišly, my jsme je dokázali zužitkovat. Mrzí mě však, že od začátku jara dostáváme laciné branky.

Ovšem oproti podzimu zase spoustu branek střílíte. Co jste změnili?

Minulý týden s Českými Budějovicemi (pozn. - Boleslav vyhrála 4:1) jsme změnili to, že jsme konečně začali proměňovat šance. Proti Slavii jsme v tom pokračovali, bohužel ale i v tom, že jsme inkasovali laciné branky, jako v duelech s Hradcem Králové a v Příbrami.

Pokud byste však pokračovali v tomto trendu, a i při vyšším počtu obdržených branek dál vyhrávali, asi by vám to nevadilo.

Mně jako útočníkovi to vadit nebude, ale zeptejte se trenéra, jestli bude spokojený. (směje se)

Kouč Karel Jarolím byl jistě s výhrou na Slavii spokojený.

To byl, můžu to jenom potvrdit.

Radoval se víc než po jiném úspěšném utkání?

Možná o trošičku jo.

Bylo to na něm v týdnu patrné, že se blíží duel na Slavii, kde prožil skvělé roky?

Nedával to moc najevo, samozřejmě ale při zápase tam emoce z jeho strany byly.

Slíbil do kabiny nějakou odměnu?

Zatím ne, ale doufám, že něco nakonec bude.(směje se)

Reklama

Související témata: