Hlavní obsah

Teplice - Brno 0:1Teplice poprvé pod Radou nebodovaly. Výhru Zbrojovky trefil Zoubele

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Zoubele 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic ve 20. kole Synot ligy prohráli doma s Brnem 0:1, ve čtvrtém utkání pod trenérem Petrem Radou poprvé nebodovali a zkomplikovali si boj o pohárové příčky. Na Stínadlech rozhodl po hodině hry odchovanec Severočechů Lukáš Zoubele. Zbrojovka vyhrála venku i druhý jarní zápas a vzdálila se pásmu sestupu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér teplických fotbalistů Petr Rada.

Článek

Brno hrálo od začátku velmi svědomitě. Zahuštěný střed zálohy dokázal velmi účinně brzdit kombinaci domácích a ještě získávat míče pro nepříjemné protiútoky. Teplice proto hrozily jen po rohových kopech. V 16. minutě se na zadní tyči zjevil úplně volný Vachoušek a jeho hlavičku si málem srazil do vlastní sítě Zoubele.

Deset minut nato zase domácí zvolili místo centru sérii narážeček, po níž pálil nad horní roh branky Hora. Tou dobou však zlobili i hosté a nenápadnou ránu Malíka k tyči musel vyrážet brankář Grigar.

Teplice se po přestávce začaly tlačit dopředu ještě víc, ale jediný náznak nebezpečí, ztělesněný slabými nůžkami Litsingiho, zlikvidoval brankář Melichárek. A naopak Brno nacházelo v domácí obraně čím dál větší mezery. Nejprve Pašek slabou hlavičkou poslal míč jen do rukavic Grigara, v 61. minutě už ale Zbrojovka vedla. Stačilo jí k tomu málo: nákop do poodkryté obrany, několik chyb domácích a rázem stál na vápně osamocený Zoubele, který poslal míč přesně k tyči.

Gól od vlastního odchovance severočeský tým srazil ještě víc. Tepličtí se sice dostali do závěrečného tlaku, v něm ale doopravdy nebezpeční být nedokázali. Páté mužstvo tabulky tak doma prohrálo teprve druhý z posledních dvanácti ligových zápasů.

20. kolo fotbalové Synot ligy:
FK Teplice - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 61. Zoubele. Rozhodčí: Nenadál - Blažej, Černý. ŽK: Keresteš, Jugas, Markovič (všichni Brno). Diváci: 4091.
Teplice: Grigar - Vondrášek (64. Vůch), Matula, Jablonský, Krob - Takács (82. Táborský) - Hora, Litsingi, Vachoušek, Nivaldo (70. Salami) - Potočný. Trenér: P. Rada.
Brno: Melichárek - Jugas, Košťál, Schuster, Keresteš - Malík, Zoubele (83. Slančík) - Pašek (86. Hyčka), R. Buchta, Sýkora - Moukanza (56. Markovič). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: