Hlavní obsah

V Jablonci bych nehrál a v Brně prožívám radost, svěřil se Zoubele po výhře v Teplicích

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Zbrojovky Brno se postarali o ligové překvapení, když si z Teplic odvezli tři body po vítězství 1:0. Nejspokojenějším aktérem byl po zápase určitě brněnský záložník Lukáš Zoubele. Zařídil svému týmu nečekaný triumf a navíc na půdě klubu, v němž začínal s fotbalem. Však měl také v hledišti teplického stadiónu rodinu a spoustu kamarádů. „Jsem nesmírně šťastný,“ líčil Zoubele.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Lukáš Zoubele z Brna a Milan Jirásek z Ostravy.

Článek

Co pro vás vydařený zápas v Teplicích znamená?

Jsem moc rád hlavně kvůli výsledku. Vyhráli jsme na jaře podruhé venku a urvali důležité body. Jeli jsme do Teplic něco udělat, ale výhra je trošku nad plán. Prostě famózní, a to, že jsem dal vítězný gól, je jen třešničkou na dortu. Rok jsem nehrál fotbal a najednou jsem skóroval proti mateřskému klubu. Pocházím sice z Ústí nad Labem, ale v Teplicích jsem se dostal k ligovému fotbalu. Takže pociťuji obrovskou radost.

Bylo těžké vzít střelecké zakončení na sebe?

Ocitl jsem se v situaci, že po výkopu našeho brankáře jsem si hlavičkou posunul míč. Viděl jsem, že běžíme dva na jednoho, ale rozhodl jsem se vystřelit a naštěstí to vyšlo. Kdyby ne, nabíhající spoluhráč by mi asi vynadal. Hlavně jsem chtěl trefit branku.

Co vás ta vítězná rána bude stát?

Určitě koupím něco do kabiny. Prý se kupují třeba kuřata.

Ještě na podzim jsem byl kmenovým hráčem Jablonce. Nemrzí vás odchod právě v době, kdy tamní tým bojuje o špičku tabulky?

Nelituji toho. V Jablonci bych nehrál. Byl jsem proto rád, když se v zimě ozval trenér Václav Kotal z Brna. Byla to pro mě šance zahrát si pod trenérem, který mě vedl v lize už na Kladně a potom právě v Jablonci.

Proč se domníváte, že s vámi přestal Jablonec počítat?

Po minulé neúspěšné sezóně vyřadili sedm lidí a postupně prostřídali kádr. Já jsem byl navíc dlouhodobě zraněný. Pan Pelta tam dotáhl strašně moc nových a kvalitních hráčů. Konkurence byla taková, že mi nebyla nabídnuta nová smlouva. A Jablonečtí se domluvili na mém přestupu s panem Kudelou z Brna.

Reklama

Související témata: