Hlavní obsah

Budějovice - Jihlava 1:3České Budějovice opět prohrály, doma podlehly Jihlavě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Vaculík (penalta) 0 : 1
29. Kladrubský (penalta) 1 : 1
60. Vaculík (penalta) 1 : 2
71. Mešanovič 1 : 3
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic ve 20. kole Synot ligy doma podlehli Jihlavě 1:3. Jihočeši nebodovali ve čtvrtém zápase jarní části a ani podruhé s trenérem Františkem Ciprem. Vysočina naopak v nejvyšší soutěži poprvé triumfovala pod koučem Luďkem Klusáčkem. Dva góly Jihlavy vstřelil z penalty kapitán Vaculík a jeden přidal Mešanovič. Domácí skórovali rovněž z pokutového kopu Kladrubského.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jakub Pešek z Českých Budějovic a jihlavský obránce Matěj Hybš (vpředu vpravo) v zápase 20. kola fotbalové Synot ligy.

Článek

České Budějovice nastoupily v základní sestavě i s Pavlem Eliášem, který přišel na konci týdne z Jablonce. Ofenzivní záložník se ale hned po pár minutách při souboji zranil a utkání dohrával s obvázanou hlavou.

Dynamo vstoupilo do zápasu bázlivě a Jihlava udeřila jako první. Po faulu Kladrubského na Kučeru rozhodčí nařídil penaltu a z ní Vaculík ve 26. minutě překonal Křížka.

Na tento stav ještě dokázali Jihočeši odpovědět. Prakticky z následující akce zastavil v pokutovém území Kučera Volešáka a rozhodčí opět ukázal na značku pokutového kopu. Míč si vzal českobudějovický kapitán Kladrubský a nezaváhal.

Vysočina rozhodla ve druhé půli

Domácí však branka nenasměrovala k aktivnějšímu výkonu. Pasivní a hodně opatrná hra usnadňovala Jihlavě pozici. Vysočina mohla ještě do přestávky skórovat, ale Tlustého rána skončila na břevně.

Hosté pokračovali v ofenzivních manévrech i po přestávce a přineslo jim to úspěch. Když Machovec zbytečným skluzem zastavil v pokutovém území Mešanoviče, sudí Ardeleánu opět nařídil penaltu. K ní se opět postavil Vaculík a podruhé byl úspěšný.

Definitivní naději Jihlava sebrala Budějovicím v 72. minutě. Křížek neudržel Krejčího pokus a Mešanovič pohodlně přidal třetí gól.

20. kolo fotbalové Synot ligy:
Dynamo České Budějovice - Vysočina Jihlava 1:3 (1:1)
Branky: 29. Kladrubský z pen. - 26. z pen. a 60. z pen. Vaculík, 71. Mešanovič. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Caletka. ŽK: Varadi, Kladrubský, Volešák, Machovec, Janotka - Kučera. Diváci: 3278.
Č. Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, Kladrubský, Machovec (71. Linhart) - Pešek, Varadi, Eliáš, Volešák (60. Benát), Michal Škoda - Kalod (46. Funda). Trenér: Cipro.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Fulnek, Marek, Kučera, Vaculík (84. Jungr) - Marcin (74. Kliment), Mešanovič (88. Kryštůfek). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: