Hlavní obsah

Po třech solidních zápasech jsme další souboj nezvládli, posteskl si teplický kouč Rada

Teplice

Tři výsledkově povedené zápasy a dost. Najednou přišla nečekaná domácí prohra! Tak se dá charakterizovat dosavadní jarní počínání fotbalistů Teplic v Synot lize. Zakolísání se dostavilo zrovna ve chvíli, kdy to málokdo čekal. Tepličtí nestačili na Zbrojovku Brno a porážka 0:1 jim sebrala vizi, že by se mohli po víkendu bodově přiblížit čtvrtému místu v tabulce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér teplických fotbalistů Petr Rada.

Článek

„Samozřejmě nás mrzí, že jsme prohráli. Po třech zápasech, kdy jsme získali sedm bodů a i hra byla poměrně slušná, jsme další kolo nezvládli," konstatoval trenér Petr Rada. Jeho svěřenci si nedokázali poradit s houževnatým soupeřem. „V prvním poločase jsme si vytvořili prakticky jen dvě standardní situace, které zaváněly zakončením a byly dobře sehrané. Mohli jsme vytěžit víc. Hosté hráli v hlubokém bloku odzadu a spoléhali na jediného hráče vepředu. Bohužel jsme nebyli více nebezpeční," rozebíral Rada.

Bylo zřejmě, že Tepličtí nejsou v ideální formě. „Hráče jsem nabádal, aby byli víc trpěliví. Od šedesáté minuty se hra přelévala a dostali jsme gól, který neměl padnout. Po výkopu od gólmana jsme prohráli hlavičkový souboj a brněnský Zoubele to vyřešil, jak nejlépe mohl a placírkou skóroval," vypíchl teplický kouč rozhodující moment zápasu. „Ve druhé půli tam byla z naší strany křečovitost, zbrklost a chyběla lehkost. Střelu Takácse vyrazil brankář," zmínil Rada šanci.

Z porážky se chtějí rychle oklepat

Právě Takács nahradil vykartovaného Ljevakoviče. „Moc variant nebylo. Rozhodli jsme se pro Takácse na klíčovém postu defenzivního záložníka. A nebyl to hráč, který by nám prohrál zápas," přemítal Rada.

A zastavil se u ligového dění ze dvou pohledů. „Na jednu stranu litujeme toho, že jsme doma neuspěli, ale zároveň se musíme zaměřit už na další zápas. Chceme se z nevydařené soboty rychle oklepat. Už v pondělí cestujeme k úternímu předehrávanému duelu v Uherském Hradišti proti Slovácku," zakončil teplický trenér.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články