Hlavní obsah

Jablonec drží krok s Plzní a Spartou. Chybí nám ale jejich zkušenosti, ví Šilhavý

Jablonec

S Plzní doma v infarktové koncovce padli, o body tedy obrali aspoň Spartu. Fotbalisté Jablonce se derou mezi špičku české ligy a zápasy s jejími lídry jim ukazují, jak jsou na tom. „Dokážeme držet krok s nejlepšími. Hlavně se však musíme koukat na sebe a snažit se zlepšovat,“ poukazuje trenér Jaroslav Šilhavý po sobotní domácí bezbrankové remíze se Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý během zápasu se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Plzeň i Spartu máte pro tento ligový ročník za sebou. Co vám zápasy s nejtěžšími soupeři ukázaly?

V porovnání s nejlepšími nám stále nejvíc chybí zkušenost. Na straně Plzně a Sparty jsou samí reprezentanti, my se tam teprve škrábeme. Dokážeme držet krok s nejlepšími, ale pak se rozhoduje v šestnáctce, kde ještě nemáme potřebnou kvalitu. S tím souvisí i proměňování šancí a klidnější předfinální fáze.

Stále jste ovšem ve hře o titul. Kdo ze dvou týmů před vámi je pro vás větším soupeřem?

Asi pořád Plzeň, protože má ještě dva zápasy před sebou. A když z nich získá šest bodů, už to pro nás bude hodně složité. Nesmíme ovšem ztratit pokoru a teď se bavit o titulu. Vždyť v létě jsme tu teprve tvořili nové mužstvo.

A když srovnáte domácí zápasy s Plzní a se Spartou?

Chtěli jsme, aby utkání se Spartou mělo parametry zápasu jako s Plzní. Ten byl výborný, i když jsme ho prohráli. Myslím, že i sobotní remíza snesla určité parametry z naší strany. Tím chci říci, že věřím tomu, že jdeme správným směrem.

Jak se do bitvy o titul promítne vaše remíza se Spartou?

Myslím, že zatím se nic nezměnilo, ale Plzeň má samozřejmě ještě dva zápasy k dobru. Každý může ztratit body kdekoliv, jak se to stalo Spartě v Ostravě nebo Plzni téměř v Hradci. Musíme spoléhat, že někde o body přijdou, ale hlavně se koukat na sebe a snažit se zlepšovat.

Sparta k vám přijela bez tří stabilních obránců. Toho jste jistě chtěli využít.

Připravovali jsme se na soupeře jako takového, poctivě. Věděli jsme, že změnou hráčů jeho kvalita až tolik neutrpěla. Tedy asi až na Kadeřábka, který má velkou formu. Žádné velké iluze, že to bude jednoduché, jsme si tedy nedělali. Chtěli jsme hrát do obrany, která by neměla být tak konsolidovaná jako jindy. Částečně se nám to i dařilo, ale gól jsme nedali.

Reklama

Související témata: