Hlavní obsah

Štěcha jsem obstřelil, ale Vácha zastavil míč břichem, litoval jablonecký Pospíšil

Jablonec

Běžela pátá minuta sobotního šlágru 20. kola Synot ligy, když se jablonecký záložník Martin Pospíšil dostal do největší šance zápasu. Perfektně si připravil míč a pravačkou obstřelil gólmana Sparty Marka Štěcha. Jenže míči se postavil na brankové čáře Lukáš Vácha...

Foto: Josef Pešout, Právo

Jablonecký záložník Martin Pospíšil.

Článek

„Tahle šance moc mrzí. Soustředil jsem se, abych obstřelil Marka Štěcha, což se mi povedlo, ale Lukáš Vácha byl ve správnou chvíli na správném místě a břichem míč vyrazil. Škoda,“ litoval po utkání třiadvacetiletý záložník.

Sparta přijela do Jablonce bez tří stabilních obránců. Podle Pospíšila to ale znát nebylo a domácí se na improvizovanou defenzívu nijak zvlášť nepřipravovali. „Chystali jsme se jako na každý jiný zápas. Žádné speciální pokyny v tomto směru nebyly. Hráč, který je ve Spartě, kvalitu má a všichni tři kluci to na hřišti potvrdili. Radek Kováč prokázal obrovské zkušenosti. Jakub Podaný Costu podle mě plně nahradil a Lukáš Mareček si také uhrál dozadu svoje. Ubránili vzadu nulu, takže v tomto směru mohou být spokojení,“ konstatoval Pospíšil.

Spartu ještě proženou

Kvalitu zápasu podle Pospíšila ovlivnila mlha, která ležela nad stadiónem. „Bylo vidět hůř, z naší poloviny jsem neviděl sparťanskou branku, míč se chvílemi ztrácel. Fotbalu to neprospělo, kdyby bylo hezčí počasí, asi by byl k vidění i lepší fotbal. Tohle je jablonecké specifikum. My jsme v podobném počasí i trénovali, my jsme na to zvyklí, ale já takové počasí zrovna nemusím,“ přiznal jablonecký mladík.

Jablonec podruhé za sebou uhrál v lize jen bod. „Když srovnám sobotní remízu s tou v minulém kole v Jihlavě, pak tenhle bod je cennější,“ nabídl svůj pohled na dvě bodové ztráty štiky ligy Pospíšil. V boji o titul ale Jablonec dvakrát prohrál s Plzní a se Spartou získal jen bod. Jeho ambice dostaly další ránu. „Ztráty to jsou, ale zejména domácí zápasy s oběma největšími soupeři ukázaly, že naše výkony mají stoupající tendenci. Dá se na nich stavět. Samozřejmě z pohledu boje o titul jsme na tom z této trojice nejhůř. Když Plzeň vyhraje na Dukle a ve středu se Slavií, tak už nám odskočí na devět bodů. Spartu máme pořád na dohled čtyř bodů, takže ji ještě budeme prohánět. I tyto dva týmy mohou něco ztratit,“ vypočítal Pospíšil.

V Jablonci bylo po téměř osmi letech vyprodáno, což Pospíšil kvitoval s povděkem, ale výjimku by raději vyměnil za pravidlo. „Bylo to příjemné, ale byl bych raději, kdyby tolik diváků chodilo na každý zápas. Za výkony v této sezóně bychom si to zasloužili. Myslím si, že hrajeme dobrý fotbal. Jenže cestu na stadión si ve velkém počtu najdou jen na zápasy s Plzní a Spartou. Hrajeme o evropské poháry, snad jich bude ve zbytku jara chodit víc a poženou nás k vítězství,“ přál si Martin Pospíšil.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice