Hlavní obsah

Příbramský Bednář řádí, ve třech zápasech dal vždy gól

Koncem března oslaví příbramský útočník Roman Bednář dvaatřicáté narozeniny. Ve Spartě vysedával na lavičce, ale při jarním hostování v Příbrami ukazuje, že je výborným kanonýrem. Proti Spartě hrát po dohodě obou klubů nemohl, v následujících zápasech s Mladou Boleslaví, na Bohemce a v sobotu proti Slovácku vždy dal gól. Ten třetí v řadě byl v utkání jediný a tudíž tříbodový.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Příbramský útočník Roman Bednář (vlevo) a brankář Marek Boháč děkují fanouškům za podporu po utkání se Slováckem.

Článek

„Pro mě to je super, mám stoprocentní bilanci. Myslím si, že si nemohu na nic stěžovat. Důležitější ale je, že jsme se Slováckem vyhráli. To, že jsem dal gól, je pro mě o to cennější. Musím však pochválit všechny spoluhráče. Podali jsme skvělý týmový výkon. Těch gólů mohlo být i víc, jak ode mne, tak jsme měli i další šance a nedali ještě penaltu. Máme ale tři cenné body, což je nejpodstatnější,“ liboval si Bednář.

K hattricku bylo blízko

Jeho vítěznému gólu z 57. minuty předcházela ztráta hostí u půlící čáry, pak už Bednář prokázal velký přehled. „Martin Krameš výborně vystoupil proti soupeři a vybojoval míč. Já jsem si ho pak píchnul kolem Rady a šel sám. Jen jsem se podíval, co gólman, vystřelil a spadlo to tam,“ liboval si Bednář.

Podobnou šanci měl už ve čtrnácté minutě, kdy šli sami na jednoho obránce s Martinem Zemanem. Bednář volil zakončení místo přihrávky. „Myslel jsem si, že obstřelím gólmana, ale měl jsem míč pod nohou a dal jsem to do něj. To měl být určitě také gól, beru odpovědnost na sebe,“ přiznal Bednář.

Po necelé čtvrt hodině ho našel přesným centrem právě Zeman. Bednář se položil do vzduchu, ale skvělý brankář Slovácka Milan Heča vytáhl úžasný zákrok a míč z jeho hlavy vyrazil. „Škoda, že míč neskončil v síti. Snažil jsem se balón usměrnit k tyči, ale letěl jsem vzduchem, hlavička neměla takovou rasanci,“ konstatoval Bednář.

Příbram má pětadvacet bodů, ale před sebou další těžký úkol. V následujícím kole jede do Jablonce. „Bude to velmi těžké utkání, na které se musíme dobře připravit, aby neskončilo výbuchem jako na Bohemce. Pro klid potřebujeme každý bod,“ přál si Roman Bednář.

Reklama