Hlavní obsah

Dukla - Plzeň 2:3Kolářovy penalty nakonec přece jen poslaly Plzeň do trháku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Hanousek 1 : 0
51. Kovařík 1 : 1
73. Kolář (penalta) 1 : 2
74. Limberský (vlastní) 2 : 2
90. Kolář (penalta) 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Plzeň se sice na výhru neskonale nadřela, nakonec ale na pražské Julisce průběh zápasu přece jen otočila, Duklu v duelu 20. kola fotbalové Synot ligy porazila a nasadila tak k trháku. Díky trefě Kovaříka a dvěma penaltám, které proměnil Daniel Kolář, si odvezla tři body, vrátila se na první příčku tabulky, přičemž ve středeční domácí dohrávce se Slavií bude mít možnost trhák završit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Patrik Hrošovský (vpředu) a Tomáš Berger z Dukly Praha v souboji.

Článek

Ke svému fotbalu se Dukla dlouho nemohla dostat. Po úvodním hvizdu se deset minut pouze bránila, mnohdy dokonce odkopy jen tak nazdařbůh. Plzeň jí totiž nebyla ochotna půjčit míč, z čehož se zákonitě rekrutovala její převaha i první střelecké možnosti. Mahmutovič ovšem pálil do tyče, rány Petržely či Koláře šly těsně vedle, nebo je obránci zblokovali.

Dvě šance Duklu probraly

Za této konstelace spoléhali domácí na rychlé výpady a standardní situace. Po dvou z nich bylo ovšem v šestnáctce Viktorie horko. Bergrovu střelu houštinou těl Kozáčik neviděl a likvidoval ji až na poslední chvíli, ve 22. minutě se pak jen díval, jak Štětina ve velké šanci přestřelil odkrytou bránu. Deset minut poté však zakročil přímo bravurně, protože Přikryl na něho šel úplně sám, ale on jeho sólo zmařil.

Dukla díky těmto příležitostem poznala, že může hrát s Plzní rovnocennou partii, na čemž pochopitelně servírovaný fotbal vydělal. Pražané také, neboť tři minuty před přestávkou je poslal Marek Hanousek po krásné akci Bergra do vedení.

Hosté se snažili ještě před půlí odpovědět, jenže Mahmutovič ve skluzu na míč nedosáhl a následný faul na Koláře ve vápně sudí Jílek jako penaltový neposoudil.

Co se jim nepovedlo před přestávkou, svedli hned v nástupu do druhé půle, kdy Kolář vyzval ke skórování Kovaříka a ten tvrdou střelou vyrovnal.

Rozřešení přinesla penalta

Plzeň se pustila do obléhání domácí brány a skutečně se dočkala. Rozhodčí kompenzoval přehlédnutý faul na Koláře v závěru první půle, za střet Přikryla s Rajtoralem tentokrát penaltu nařídil a Kolář je proměnil.

Koubkův tým však podlehl přílišné euforii z toho, že skóre otočil, na což doplatil. Střílený centr Bergra totiž srazil Limberský za záda Kozačíka, takže skóre bylo opět srovnáno.

Když už se zdálo, že se Plzeň bude muset smířit s bodovou ztrátou, sáhl si v šestnáctce na míč rukou Karavajev a Kolář byl i podruhé při penaltové exekuci úspěšný. Sice se štěstím, neboť gólman Rada si na míč sáhl, ale podstatné pro hosty bylo, že síť se přece jen rozvlivnila. Hosté se tak na výhru nadřeli, ale tři body si přece jen odvezli.

20. kolo fotbalové Synot ligy:
Dukla Praha - Viktoria Plzeň 2:3 (1:0)
Branky: 41. Marek Hanousek, 74. vlastní Limberský - 51. Kovařík, 73. a 90. obě z pen. D. Kolář. Rozhodčí: Jílek - Urban, Pospíšil. ŽK: F. Rada, Jakub Mareš, Karavajev - Kolář, Rajtoral, Baránek, Holenda. Diváci: 5083.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Čajič, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (83. Beauguel), Jakub Mareš (77. Jan Blažek), Přikryl (75. Daniel Tetour). Trenér: Kozel.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Vaněk (86. Holenda), Hrošovský - Petržela (78. Horváth), D. Kolář, Kovařík - Mahmutovič (60. Tecl). Trenér: M. Koubek.

Reklama

Související témata: