Hlavní obsah

Když nefunguje hlava, výkony jdou dolů, říká nový kouč Liberce Vavruška

Ostrava

V pondělí nahradil David Vavruška na lavičce fotbalistů Slovanu Liberec odvolanou dvojici Kotrba - Czaplár, v sobotu jeho nový tým vyválčil bod za remízu 3:3 v Ostravě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Liberecký trenér David Vavruška během utkání s Baníkem.

Článek

Jak jste spokojený s tím, co jste na hřišti při vaší obnovené premiéře viděl?

Nejsem spokojený s množstvím standardních situací okolo šestnáctky, které jsme soupeři nabídli. To si v naší situaci nemůžeme dovolit. Dvě třetiny byly naprosto zbytečné.

Čím je to způsobené?

Trošku to pramení z našeho rozpoložení. Chceme mít tu danou situaci co nejrychleji za sebou a řešíme ji zbrkle. Chybí trochu nadhledu a klidu kolem pokutového území.

Na co jste po příchodu k týmu soustředil nejvíce?

Na takovou tu psychologickou práci. Tréninkově jsou kluci připravení dobře. Často se žehrá na to, že mužstvo není připravené, ale to je alibismus. Kluci jsou připravení slušně, ale hlava je všemožná. Můžete být připraveni jak chcete, ale pokud vám nejdou nohy a hlava, tak ty výkony jsou mnohem horší, dřív jste unavený a kazíte jednoduché věci. Teď se ukáže, jestli jsem dobrý psycholog a zda to zvládnu.

Jste spokojený s bodem, který si z Bazalů odvážíte?

(Chvíli přemýšlí) Na to asi neumím odpovědět. Jsem v takovém zvláštním rozpoložení, že jsem rád, že s vámi vůbec mluvím. Uvidíme 1. června. Pokud bude stačit k záchraně, tak s ním spokojený budu. A určitě si na něj vzpomenu.

Když jste se dostali proti Baníku do vedení, zdálo se, jako by hráči polevili.

To je tak vždycky a mě to nijak nepřekvapilo. Dlouho jsme teď nevyhráli a projevil se takový ten strach z vítězství. Ale bylo to taky o tom, že Baník hrál velmi kvalitně a udržet ho na uzdě, bylo velmi složité a fyzicky hodně náročné.

Do branky jste postavil gólmana Hroššu, nebyl jste spokojený s výkony dosavadní jedničky Koláře?

Nikoliv. Důvod změny je zcela prozaický. Kolář je zraněný. Máme kvalitní duo brankářů, takže jsem z toho nebyl ani nijak nervózní.

Reklama

Související témata: