Hlavní obsah

Poborský vyřazen z A-týmu Sparty

Středeční rezignace Karla Poborského na funkci kapitána pražské Sparty a výhrady k práci trenéra Jaroslava Hřebíka nezůstaly bez odezvy. Vedení letenského klubu se ve čtvrtek rozhodlo vyřadit svou dlouholetou oporu z kádru. Třiatřicetiletý záložník se bude připravovat individuálně.

Foto: Sparta.cz

Karel Poborský

Článek

Poborský své rozhodnutí o složení funkce kapitána oznámil ve středu v kabině, aniž by jej konzultoval s vedením. Mimo jiné prohlásil, že odstupuje kvůli svým výhradám k práci trenéra.

"Respektujeme Karla jako výjimečného fotbalistu i vše, co pro Spartu a celý český fotbal vykonal. I proto jsme mu vytvořili naprosto mimořádné podmínky, včetně neobvykle vysoké míry volnosti. Bohužel veřejné vyjádření výhrad vůči trenérovi je krokem, který nemůže žádný klub tolerovat, a to bez ohledu na osobu hráče" uvedl místopředseda představenstva klubu Daniel Křetínský v prohlášení, které Sparta rozeslala médiím.

Jak skončí napjatá situace ve Spartě?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Poborský sám se k ráznému kroku vedení odmítl vyjádřit. Nezvedal telefon a na dotaz Práva sms zprávou odpověděl s maximální stručností: "Nemám k tomu co říct."

Podobně reagovali i jeho spoluhráči, kterým vedení Sparty zakázalo situaci komentovat. "Nezlobte se, ale dostali jsme instrukci, abychom se k tomu nevyjadřovali," byla univerzální odpověď hráčů, které Sport.cz oslovil. Fotbalisté se mají sejít s vedením v pátek, kde jim bude celá věc objasněna.

Reklama

Související témata: