Hlavní obsah

Statistika: Zmrhal dělal, co mohl, Týmem kola je ovšem Mladá Boleslav

Praha

Ani povedený výkon slávisty Jaromíra Zmrhala v páteční předehrávce proti Mladé Boleslavi na body nestačil. Sešívaní doma prohráli 3:4, přestože dvakrát vedli - a právě jejich přemožitel se stal Týmem kola. Pravidelné rubriky webu fotbalové Synot ligy prozradily, jakých statistik Zmrhal a jeho soupeři dosáhli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal ze Slavie Praha a mladoboleslavský záložník Kamil Vacek bojují o míč.

Článek
Fotogalerie

Diváci v Edenu se při páteční předehrávce rozhodně nenudili. Fanoušci viděli celkem sedm branek, ale bohužel pro domácí jich více nastříleli hosté z Mladé Boleslavi.

Parádní výkon ovšem předvedl slávista Jaromír Zmrhal. Záložník nejprve sám otevřel skóre a na začátku druhé půle asistoval u třetí branky svého týmu. Na gólovou trefu potřeboval Zmrhal jednu jedinou střelu. Na hřišti bojoval a stihl rozdat 28 přihrávek, z toho dvanáct jich našlo svého adresáta. Záložník sešívaných schytal několik ran a vyhrál čtyři z jedenácti soubojů.

Jeho stoupající výkony registruje kouč reprezentační jedenadvacítky. Jakub Dovalil začlenil Zmrhala do nominace pro přátelské zápasy s Anglií a Portugalskem.

Výhra v divokém zápase Jarolíma potěšila

V Edenu ještě zůstaneme. Týmem kola se totiž stala Mladá Boleslav, které se nejprve podařilo během pěti minut stáhnout dvoubrankovou ztrátu, ve druhé půli pak otočila stav zápasu podruhé. Díky trefě žolíka Tomáše Wágnera v Edenu zvítězila 4:3.

Ve vyrovnaném duelu vystřelila patnáctkrát a osm pokusů mířilo mezi tři tyče. Středočeši tak měli parádní 50% úspěšnost střeleckých pokusů, protože čtyři proměnili v branku. Celkem slušná byla také úspěšnost přihrávek - 75%.

Mladá Boleslav přehrála soupeře i po fyzické stránce, ač velmi těsně. Hosté vyhráli celkem 51% osobních soubojů a vítězstvím potěšili svého kouče Karla Jarolíma, který oslavil vítězný návrat do svého bývalého působiště.

„Bylo to divoké, obzvlášť vzhledem k průběhu jsem rád, že jsme zápas zvládli. Slavia je moje srdeční záležitost, vzpomínek na dobré období je dost. Hráčům jsem za výhru nic nesliboval, ale myslím, že věděli moc dobře, že mi na tomhle výsledku hodně záleží," přiznal po utkání zkušený kouč.

Reklama