Hlavní obsah

Hřebík kontra Poborský - co o sobě řekli

Náznaky toho, že ve fotbalové Spartě panují neshody mezi trenérem Jaroslavem Hřebíkem a kapitánem Karlem Poborským, se objevily již na konci minulé sezóny. V poslední době se situace přiostřila, o čemž svědčí i Poborského středeční složení kapitánské funkce. V následujícím přehledu nabízíme vybrané výroky trenéra Sparty Hřebíka a bývalého kapitána Poborského.

Článek

"V mém rozhodování hrála velkou roli korektnost v jednání nového vedení Sparty. Také jsem si zde již vybudoval nějakou pozici a bylo jen otázkou, zda budu pokračovat v kariéře." (Poborský po prodloužení smlouvy ve Spartě, červenec 2004)

"Je to základní stavební kámen mužstva, na kterém můžeme stavět." (Hřebík o Poborském při svém příchodu na lavičku Sparty, prosinec 2004)

"Je to smutné. I když je trenér pod obrovským psychickým tlakem, nechci nikoho omlouvat. Je to samozřejmě jeho věc, ale správné to není a mně se to nelíbí." (Poborského reakce na to, že si Hřebík nepřišel převzít medaili za titul, červen 2005)

"O všem spolu diskutujeme, na všechno máme své názory a ne ve všech se shodujeme. Ale myslím si, že mezi námi není žádný rozpor a rozhodně má potenciál na to, aby byl správným kapitánem." (Hřebík o Poborském, červen 2005)

"S trenérem diskutujeme otevřeně v kabině na úrovni, což je myslím pro dobro věci." (Poborský o Hřebíkovi, červen 2005)

"Dohodli jsme se, že půjde do hry. Ale později." (Hřebíkovo vysvětlení Poborského absence v základní sestavě při ligovém utkání s Jihlavou, září 2005)

"Mám z toho smíšené pocity. Trenér za mnou přišel a řekl mi, že hrát nebudu, že jsem unavený. Já mu však řekl, že proti Jihlavě hrát můžu." (Poborského reakce na absenci v základní sestavě při ligovém utkání s Jihlavou, září 2005)

"Máme absolutně pracovní vztah. Já plním roli trenéra, on plní roli kapitána. Každý může mít na fotbal jiný pohled. Ale každý by měl logicky přejít na moji filozofii, protože jiné cesty není. I kapitán, i když si může na základě fotbalových zkušeností myslet ledacos. Ale žádný otevřený spor mezi mnou a Karlem není." (Hřebík o svém vztahu s Poborským, září 2005)

"Kapitán by měl být prodlouženou rukou trenéra, ale protože já některé jeho metody nesdílím, bude toto rozhodnutí lepší." (Poborský ke svému složení funkce kapitána Sparty, září 2005)

Reklama

Související témata: