Hlavní obsah

Poborský se bude připravovat sám, není vyloučen jeho odchod

PRAHA

Velmi napjatá je situace ve fotbalové Spartě. Mužstvo nepředvádí optimální výkony a do toho ještě atmosféru rozklíží spory mezi trenérem Jaroslavem Hřebíkem a hvězdou týmu Karlem Poborským. Ten jako projev nesouhlasu s koučovými metodami odmítl být dále kapitánem a vedení klubu jej na oplátku vyřadilo z týmu. Není vyloučeno, že reprezentační záložník klub zcela opustí.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Poborský se bude připravovat individuálně.

Článek

Poborský se bude zatím připravovat individuálně, ale podle všeho není vyloučen jeho odchod do jiného klubu, protože přestupní termín českých klubů vyprší až koncem září. Naprostá většina západoevropských soutěží má však už letní přestupní okno uzavřeno.

Pokud by Poborský chtěl ze Sparty odejít, zřejmě by mu nezbylo než zvolit jiný český klub. Ostatně už během léta řadu lukrativních zahraničních nabídek odmítl, protože chtěl žít kvůli rodině ve vlasti.

Odejde Poborský ze Sparty?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Podle všeho může být patová situace rozřešena už v pátek dopoledne. "Zítra se sejdeme s Karlem, v klidu to probereme a pak budeme celou situaci řešit se sparťanským vedením a hledat společné řešení přijatelné pro obě strany. V současné době je ale především potřeba, aby se celá situace zklidnila," uvedl hráčův agent Pavel Paska.

Brückner s Poborským počítá

Aktuální situace pro Poborského zatím neznamená omezení směrem k národnímu týmu, i když individuální trénink není vhodnou přípravou na klíčové zápasy kvalifikace. "V nominaci na Nizozemsko a Finsko s Karlem počítám," vzkázal reprezentační kouč Karel Brückner prostřednictvím mluvčího národního týmu Lukáše Tučka.

Kluboví sponzoři zatím na překotný vývoj událostí nechtějí reagovat. Není však tajemstvím, že právě na Poborském měl svou reklamní kampaň v minulosti založen mobilní operátor Eurotel a výrobce sportovního oblečení Nike, v současnosti se na českých televizních obrazovkách objevuje reklama pojišťovací společnosti Uniqua, kde právě Poborský vystupuje ve sparťanském dresu.

Fanoušci chystají protesty

Velkou odezvu má událost mezi klubovými fanoušky, kteří proti rozhodnutí protestují na různých internetových stránkách. Svůj obsah změnil dnes nejvýznamnější divácký web spartaforever.cz, který svou vstupní stránku nahradil fotografií Poborského zasazenou v černém poli a doplněnou titulkem "Karel Forever". Na stránkách se objevily výzvy k demonstraci před letenským stadionem.

Podle reakcí fanoušků se ale dá předpokládat, že sice nedojde k hromadnému protestu dnes, nebo v pátek, ale o to více chtějí na svůj názor upozornit během sobotního duelu s Ostravou. Na internetu je také vyvěšena petice, jejíž signatáři požadují odstoupení trenéra Jaroslava Hřebíka a šéfa klubu Daniela Křetínského.

Bookmakeři už Spartě věří méně

Změnami kurzů zareagovali bookmakeři sázkových kanceláří na vyřazení Poborského z kádru Sparty. Výraznou změnu kurzu na sobotní utkání Sparty Praha s Ostravou provedla sázková společnost Tipsport. Ještě ráno se dalo vsadit na vítězství Ostravy v poměru 6:1, zatímco na domácího favorita v kurzu 1,45:1. Po zprávě z Letné je všechno jinak: ostravská šance na výhru byla vyjádřena poměrem 4:1, zatímco na Spartu 1,65:1.

Událost v letenském kádru nenechala dva nejsilnější tuzemské kurzové specialisty v klidu a už krátce po sparťanském prohlášení došlo k pohybu kurzů. Fortuna se rozhodla změnit kurz na to, že Sparta bude znovu mistrem, z 1,7:1 na 1,85:1, zatímco Tipsport nabídku na celkové, ale i podzimní pořadí Gambrinus ligy zcela stáhl z nabídky.

Reklama

Související témata: