Hlavní obsah

Držíme Ti palce, Emire! vzkazují hradečtí fotbalisté nemocnému spoluhráči

Hradec Králové

Po dlouhé době se odpoutal ze sestupového pásma, v Hradci Králové však jede nyní fotbal po méně frekventované koleji. Myšlenky Votroků jsou s pětadvacetiletým záložníkem Emirem Halilovičem, který leží v nemocnici s podezřením na plicní hypertenzi a hrozí mu konec kariéry.

Foto: Profimedia.cz

Emir Halilovič z Hradce Králové.

Článek

Spoluhráči, kteří v jeho dresu s číslem 26 oslavili vítězný gól v nedělním ligovém duelu s Bohemians 1905, jej v nemocnici navštěvují. V těžké životní situaci mu dodávají sílu.

„Držíme Ti palce, Emire," vzkazují mu do jednoho i na klubovém webu. Halilovič v úterý podstoupil řadu vyšetření, původní diagnózu zatím lékaři nepotvrdili. „Neshodli se na přesné diagnóze, budou Emira testovat dál," řekl Právu jeden z trenérů Hradce Bohuslav Pilný.

Bosňan má vysoký krevní tlak v plicním oběhu, což u méně závažnějších případů způsobuje únavu a dušnost. „V přípravě jsem byl trochu unavený, ale nepřičítal jsem tomu váhu, trénoval jsem naplno," citoval Haliloviče hradecký web. Odehrál úvodní jarní duely s Mladou Boleslaví a s Plzní, na Slovácku už ale zvládl jen 20 minut.

„To už jsem cítil velkou únavu a bolest na průduškách. Špatně se mi dýchalo, tak jsem hned po příjezdu do Hradce navštívil doktora," pokračoval Halilovič. Léčba prášky nezabrala, po další kontrole už si ho v hradecké nemocnici ponechali. Všichni v Hradci teď netrpělivě čekají na zprávu od lékařů.

Reklama

Související témata: