Hlavní obsah

Statistika: Hráči Dukly se vytáhli, na Plzeň to stejně nestačilo

Praha

Dělali, co mohli. Na Plzeň to však nakonce stejně nestačilo. Fotbalisté Dukly ve speciálních statistikách 20. kola Synot ligy zazářili. Tomáš Berger kraluje plejmejkrům v Chance indexu, jeho spoluhráč Aldin Čajič je zase Maratonec kola. A tak jen titul Sprinter kola se stěhuje do Příbrami, vyběhal si ho Aleš Matějů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Patrik Hrošovský (vpředu) a Tomáš Berger z Dukly Praha v souboji.

Článek
Fotogalerie

Vytáhl se tak trochu proti svým. Tomáš Berger na jaře 2012 v Plzni hostoval, v duelu s Viktorií (2:3) teď na první gól přihrál a druhý si po jeho přímém kopu dal Limberský do vlastní sítě sám.

"Hodně plzeňských kluků ještě pořád znám, vždycky se před zápasem pozdravíme. Nedá se však říci, že by to pro mě byl nějaký extra zápas. Už jsou to přece jen tři roky," konstatoval Berger.

Utkání mu každopádně vyšlo. Zvítězil v hodnocení Chance indexu, za nahrávky do gólových šancí středopolař Dukly získal 29 bodů. Druhý se paradoxně umístil právě jeho plzeňský soupeř Daniel Kolář (25), který gólovou asistencí a dvěma proměněnými penaltami strhl vítězství na stranu Viktorie. Hranici 20 bodů už nikdo jiný nepřekonal.

Pokud jde o běžce, rychlíkům tentokrát dominoval příbramský obránce Aleš Matějů, který ve sprintu naběhal 439 metrů a přispěl k vítězství 1:0 nad Slováckem. Aldin Čajič z Dukly pak vede pořadí maratonců. Bosenskému legionáři chybělo přesně 38 metrů ke zdolání třinácti kilometrů.

Reklama