Hlavní obsah

Halilovič je z nemocnice doma, plicní hypertenze se nepotvrdila

Bosenský fotbalista Emir Halilovič by měl být Hradci Králové brzy znovu k dispozici. V minulých dnech byl sice hospitalizován, ale podrobná vyšetření vyvrátila obavy z plicní hypertenze a tvořivý záložník byl propuštěn do domácího léčení. Brzy by se mohl znovu zapojit do přípravy týmu.

Foto: FC Hradec Králové

Emir Halilovič ještě na nemocničním lůžku, navštívit ho přišli Tomáš Holeš a pracovnice marketingového oddělení královéhradeckého klubu.

Článek

Lékaři původně šestadvacetiletému bosenskému hráči diagnostikovali vysoký krevní tlak v plicním oběhu, což u lehčích případů způsobuje především rychlejší únavu a dušnost. To mohlo ohrožovat i jeho kariéru.

Podrobná vyšetření však tuto obavu nepotvrdila. Bolest na plicích a v okolí srdce tak zřejmě způsobila srážka se spoluhráčem při tréninku. K tomu se přidalo nachlazení. "Známe případy, kdy hráč zkolaboval přímo na hřišti a nebylo mu pomoci. Moc klidní jsme přes víkend nebyli. Ale katastrofický scénář o plicní hypertenzi se naštěstí nepotvrdil," řekl trenér Bohuslav Pilný.

Halilovič by se tak mohl vrátit do hry možná už po reprezentační přestávce. "Emir má v následujících dnech úlevy od tréninku. K týmu by se však měl připojit co možná nejdříve. Záleží jen na něm, jak se bude cítit, a až bude na sto procent fit, vrátí se do hry," dodal Pilný.

Reklama

Související témata: