Hlavní obsah

Kukec: Nejraději bych hrál jen proti Spartě a Plzni

Ostrava

Jednou je ho plné hřiště, jindy není téměř vidět. Chorvat Davor Kukec dokáže s míčem na hřišti kouzlit, ale také ho ledabyle odevzdat soupeři. Trenér Baníku Petr Frňka mu ale zatím pevně věří a ve čtyřech jarních duelech mu naložil plnou porci minut.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ostravský fotbalista Davor Kukec.

Článek

Jedete na jaře potřetí ven. V Teplicích ani v Brně jste ale nedokázali dát gól. Změnili jste něco v přípravě?

Ne, nic jsme nezměnili, trénujeme pořád stejně. Věřím ale, že tentokrát už gól vstřelíme a že i díky tomu získáme body.

Přitlačili jste třeba v tréninku standardek? Často je zahráváte vy, ale na jaře vám přímé ani rohové kopy moc nejdou.

Cítím to a snažím se to na každém tréninku pilovat. Ani moje hra není taková, jak bych chtěl. Potřebuju se zlepšit, proto si na tréninku přidávám.

Kvůli nevyrovnaným výkonům mířila na vaši adresu z úst klubových představitelů často poměrně silná kritika už na podzim. Vnímal jste to?

Snažím se to neposlouchat a pracuju na tom, abych se dostal zpátky do lepší formy. Je ale pravda, že se teď moc do šancí nedostávám. Na jaře jsem snad zatím ani neměl možnost dát gól. Musím v sebe věřit a makat dál.

Baník na jaře ještě nevyhrál. Série bez vítězství se nepříjemně prodlužuje. Teď navíc hrajete s Mladou Boleslaví a potom s Plzní. Jak to kabina vnímá?

Myslím, že proti Liberci i se Spartou, kde jsme byli v prvním poločase lepší a měli i dost šancí, jsme mohli klidně vyhrát. Ale víme, že tři body ze čtyř zápasů je málo a mrzí nás to.

Věříte, že můžete na půdě silné Mladé Boleslavi uspět?

Mně je jedno proti komu hrajeme. Nejraději bych hrál každý zápas proti Spartě a Plzni. V Boleslavi jsme ale třikrát za sebou prohráli a bude to zase nesmírně těžké, protože mají výborný mančaft. Většinou nám dávali nám góly po standardkách, ale už nemají v týmu tak vysoké hráče. Uděláme všechno, abychom body získali tentokrát my.

Reklama

Související témata: