Hlavní obsah

Kapitánskou pásku ve Spartě dočasně převezme Blažek

PRAHA

Gólman Jaromír Blažek povede fotbalisty Sparty jako kapitán v sobotním utkání s baníkem Ostrava. Brankář letenského týmu dočasně převzal roli vůdce kabiny po Karlu Poborském, který byl ve čtvrtek vyřazen z kádru a v pátek se domluvil na hostování v Českých Budějovicích.

Článek

Reprezentační gólman Blažek ve Spartě dlouho vykonával funkci zástupce kapitána a s páskou na ruce nastupoval do zápasů ve chvíli, kdy Poborský nemohl hrát. O novém stálém kapitánovi se definitivně rozhodne až před úterním utkáním Sparty v Lize mistrů ve Švýcarsku proti Thunu.

Jmenování dvaatřicetiletého gólmana tak zatím spíše připomíná nouzové řešení. "Domluvili jsme se jen dočasně na zápas s Baníkem. K volbě kapitána si sedneme až později, teď je tady totiž hodně hektická atmosféra a ani na to nebyla moc nálada," prohlásil Blažek. "Každopádně je nám všem líto, že Karel odešel. Přišlo to v tu nejnevhodnější dobu, ale teď to už zpátky nevrátíme. Musíme prostě hrát dál i bez něj," dodal Blažek.

Hřebík není rád

Trenér Jaroslav Hřebík dnes prohlásil, že vyhazov Poborského ovlivnit nemohl. "Nešlo to. Jen jsem věděl, že se bude o něčem jednat. Ale do středy žádný konflikt s Karlem neexistoval, nikdo o ničem nevěděl," řekl Hřebík, který prý není rád, že Poborský ze Sparty musel nuceně odejít. Konflikt vedení Sparty s Poborským se vyhrotil až ve chvíli, kdy Hřebík pobýval ve Švýcarsku při sledování příštího soupeře v Lize mistrů.

Odchod Poborského se prý projevil i na atmosféře v kabině. "Karlův odchod určitě je velkým zásahem. Je vidět, že jsou kluci zaražení," uvedl Hřebík. Volba nového kapitána jej bude zajímat. "Nejraději bych někoho vybral sám, ale jsem demokrat, takže spíš dodám pouze doporučení," uvedl sparťanský kouč.

Sparta se bude v sobotu s Baníkem pokoušet odpoutat z pátého místa v tabulce. Atmosféru tradičně vypjatého utkání znásobí i chystané protesty tvrdého jádra sparťanských fanoušků, kteří chtějí dát najevo svůj nesouhlas s vyhazovem Poborského.

Fanoušci chystají protesty

Fanoušci na internetovém serveru spartaforever.cz vyzývají ostatní příznivce, ať v sobotu na stadión nenosí dresy, šály či vlajky se sparťanskými symboly. Na stadiónu se pak mají objevit i černé zástavy. "Vedení směřuje Spartu k zániku a my sledujeme postupné přípravy na pohřeb," uvedl server.

Sparťanský "kotel" pak vyzývá diváky, ať po půlhodině opustí svá místa na tribunách a zbytek prvního poločasu stráví na ochozu letenského stánku. Fanoušci Sparty tímto způsobem protestovali už letos v březnu při ligovém utkání s Blšany; tehdy nesouhlasili s odvoláním kouče Františka Straky a nástupem Jaroslava Hřebíka.

Proti Hřebíkovi a Křetínskému je namířena i fanouškovská petice, kterou lze najít na internetu.

Reklama

Související témata: