Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Ostrava 1:0Baník nevystřelil na branku, z Mladé Boleslavi odjíždí s prázdnou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Ščuk 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v páteční předehrávce 21. kola první ligy Baník Ostrava 1:0. Jediný gól utkání obstaral po půl hodině hry domácí záložník Jasmin Ščuk. Baník, který ani jednou nevystřelili na boleslavskou branku, čeká na výhru osm zápasů. Naproti tomu Středočeši zvýšili svůj náskok na čtvrtém místě tabulky před Teplicemi už na sedm bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor jediného gólu utkání Jasmin Ščuk (druhý zleva) a jeho spoluhráči z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Středočeši od začátku na Ostravu vlétli a už ve 2. minutě musel gólman Pavlenka zneškodnit nebezpečnou střelu Vacka. Chvíli na to Kaša v posledním momentu ukopl míč Wágnerovi, který už chtěl přehodit Pavlenku.

Wágner pak měl dobrou hlavičkovou možnost, ale míč poslal vedle branky. Neuspěl ani Skalák, jehož pokus mířil těsně vedle.

Baníku se nedařilo dostat domácí pod výraznější tlak a hrozil hlavně z brejků. Na pokusy o kolmé pasy za obranu byl ale gólman Šeda připraven a jen za první půli čtyřikrát včas vyběhl mimo vápno, aby hrozbu zažehnal. A když už se Baroš k míči dostal, byl z toho ofsajd.

To domácím v 31. minutě kolmá přihrávka vyšla. Vacek našel za obranou Zahustela, který ještě posunul míč doleva na volného Ščuka. Kapitán Mladé Boleslavi už neměl potíže poslat míč do odkryté branky.

Poprvé na jaře s nulou

V 53. minutě byli domácí blízko zvýšení. Při závaru se míč odrážel v malém vápně Baníku a hostující stoper Kouřil musel balon vykopnout z brankové čáry.

Baníku se stále nedařilo udržet míč déle na útočné polovině, a tak trenér Frňka už do 66. minuty využil všechna tři střídání, aby hru oživil. Ale i když Ostrava postupně měla víc ze hry, šance nepřicházely.

To na druhé straně domácí několikrát zakončili, ale většinou jen do středu branky na připraveného Pavlenku. Další gól domácí nepřidali, ale poprvé na jaře zvládli odehrát zápas bez chyby směrem dozadu a dovedli utkání k těsné výhře.

21. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 1:0 (1:0)
Branka: 31. Ščuk. Rozhodčí: Příhoda - Pelikán, Hrabovský. ŽK: Bořil, Končal - Baroš, Kaša, Lučič, Foltýn. Diváci: 3169.
Ml. Boleslav: Šeda - Bořil, Navrátil, Šisler, Končal - Ščuk, Štohanzl - Zahustel (81. Ďuriš), Vacek (81. Magera), Skalák (90. M. Vukadinovič) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.
Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Kaša, Kouřil, Lučič - Foltýn, Mensah (35. Sukup), Mišák (46. Šichor) - De Azevedo, Baroš, Holzer (66. Jirásek). Trenér: Frňka.

Reklama

Související témata: