Hlavní obsah

Plzeň dál uniká Spartě o pět bodů, Slavii se zranil kanonýr Škoda

Praha
Aktualizováno

Třemi zápasy dnes končí 21. kolo fotbalové Synot ligy. Vedoucí Plzeň neměla větší problémy s posledním Libercem. Porazila ho 2:0, takže v čele tabulky má znovu pětibodový náskok na druhou Spartu. Bohemians remizovali v malém pražském derby s Duklou 0:0. Brno porazilo Slavii hladce 3:0. Sešívaní přišli o kanonýra Škodu, jemuž se přitom otevírala šance na nominaci do národního týmu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský záložník Ondřej Vaněk se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Druhá Sparta nakonec Teplice porazila, teď byla na řadě Plzeň. A ani na chvíli nezaváhala. Viktoria si připsala třetí výhru během osmi dnů, takže pětibodový odstup v čele tabulky zůstane i devět kol před koncem zachován.

Slovan není ve Štruncových sadech oblíbeným soupeřem, vždyť Liberec bodoval v devíti z posledních deseti ligových utkání v Plzni. Tentokrát ovšem přijel na hřiště lídra tabulky jako jasný outsider, po dnešku na výhru čeká již devět kol...

Favorit měl zápas jasně v moci, v první půli se po přímém kopu trefil Hubník, ve druhém zase po rohu Vaněk. Viktoria tak vyhrála všech deset domácích zápasů této ligové sezóny. Na vlastním hřišti neprohrála již 25 kol od května 2013, kdy hrála právě s Libercem.

Sešívaní nejdřív ztratili Škodu, pak všechny body

Klokani jsou stále v ohrožení, a tak potřebovali v malém pražském derby uspět. Poslední dva vzájemné ligové zápasy vyhráli Bohemians, kteří z pěti utkání v soutěži podlehli Dukle jen jednou (v dubnu 2012). Vytoužené výhry se ovšem tentokrát Bohemka nedočkala. Svého soupeře sice válcovala, ani jednou však neskórovala. Zrodila se tak bezbranková plichta.

Sešívaní ve středu prohráli v dohrávce v Plzni. Po hladké porážce v Brně teď nebodovali potřetí za sebou se stále se pohybují nebezpečně blízko nad sestupovými vodami. Během prvního poločasu se po Schusterově faulu zranil nejlepší kanonýr soutěže Milan Škoda, o němž přemýšlel reprezentační kouč Vrba.

Zbrojovka toho dokonale využila. Po přestávce se prosadila třemi góly, svého soupeře v tabulce přeskočila a rychle prchá do bezpečnějších pater tabulky.

Reklama

Související témata: